Jong Ajax breekt de ban met zege in Deventer

Jong Ajax 1
Jong Ajax 1

Jong Ajax heeft na 3 nederlagen op rij eindelijk de 1e punten van het seizoen gepakt. Op bezoek bij Go Ahead Eagles had de ploeg van Mitchell van der Gaag het niet makkelijk, maar werd dankszij doelpunten van Kenneth Taylor, Brian Brobbey en Victor Jensen toch met 0-3 gewonnen.

Tags

  • #Jong Ajax

Socials

Van der Gaag had zijn elftal op 5 plekken gewijzigd ten opzichte van het duel met Jong PSV. Zo startte Devyne Rensch op rechtsback en zakte Enric Llansana een linie naar achter.

Dat zorgde ervoor zorgde dat Alex Mendez centraal op het middenveld kwam te spelen. Met Naci Ünüvar, Brobbey en Giovanni stond er een aanvalslinie waarvan creativiteit mocht worden verwacht.

Slordige eerste helft
In een stroperige eerste helft duurde het enige tijd voordat er wat gebeurde. Het vuurwerk dat buiten het stadion werd afgestoken door de fanatieke aanhang van de thuisclub sloeg niet over op het veld.

Kenneth Taylor opende de score vanaf de stip.

Kenneth Taylor opende de score vanaf de stip.

Het was Go Ahead dat na een kwartier voor het eerst gevaarlijk werd. Via een counter belandde de bal voor de voeten van Eddahchouri, maar hij schoot zo wild over dat Kjell Scherpen niet eens in actie hoede te komen.

Jong Ajax kon er, ondanks een veelvoud aan balbezit, weinig tegenover stellen. Mendez probeerde het van afstand, en Giovanni kreeg een kopkansje, maar de grootste mogelijkheid werd op een presenteerblaadje aangeboden door Jay Idzes. Hij maakte hands in het strafschopgebied en het cadeautje werd dankbaar vanaf de stip uitgepakt door Taylor: 0-1.

Deventer druk vlak na rust
Go Ahead Eagles ging in de tweede helft fel van start. Gesteund door het voor coronabegrippen fanatieke publiek zette het Jong Ajax onder druk. Ondanks dat het niet tot grote kansen leidde hadden de jonkies het achterin moeilijk om de gelederen gesloten te houden.

Toch konden de Ajacieden na een kwartier met meer lucht gaan voetballen. Mendez gaf een heerlijke pass in de diepte op Brobbey, die op de Go Ahead-doelman af kon en 0-2 maakte.

Go Ahead Eagles drong nog wel aan, maar het ontbrak aan geloof om het Jong Ajax nog echt lastig te maken. Invaller Max de Waal, die in de beginfase van dit seizoen stiekem toch aan veel minuten komt, was zelfs met een vlammend afstandsschot nog dichtbij 0-3, maar doelman Gorter redde bekwaam.

Brian Brobbey passeert een Go Ahead-speler.

Brian Brobbey passeert een Go Ahead-speler.

Goed gevoetbald werd er ook niet meer, en vooral overtredingen en opstootjes ontsierden het slot. Uit één overtreding kwam nog een strafschop voor Go Ahead Eagles, die werd gemist voor Veldmate, maar de overwinning was al lang en breed binnen. In blessuretijd kwam er zelfs nog een heerlijk slotakkoord. Invallers Jaymillio Pinas, Christian Rasmussen en Victor Jensen legden nog een prima aanval op de mat die resulteerde in de 0-3.

Jong Ajax mag even genieten van de driepunter, want over pas anderhalve week staat de volgende wedstrijd op het programma: dan komt Excelsior naar sportcomplex de Toekomst.

Go Ahead Eagles – Jong Ajax 0-3 (0-1)
35. Taylor 0-1
59. Brobbey 0-2
90+4. Jensen 0-3

Opstelling Jong Ajax: Scherpen, Rensch (63. Jensen), Llansana (46. Musampa), Kasanwirjo, Douglas, Regeer, Mendez, Taylor (71. De Waal), Giovanni, Brobbey (74. Rasmussen), Ünüvar (74. Pinas)

Tags

  • #Jong Ajax

Socials

Gerelateerde artikelen

Kasanwirjo1

Kasanwirjo: 'Ik denk dat we een goede kans maken om de Youth League te winnen'

Na een onderbreking van 5 maanden gaat dinsdag de UEFA Youth League weer van start. Ajax O19 neemt het in de kwartfinale op tegen het Deense FC Midtjylland. Een belangrijk kracht in het team van John Heitinga is Neraysho Kasanwirjo. De jonge verdediger blikt vooruit op het komende duel en vertelt onder andere hoe hij zich is blijven ontwikkelen tijdens de periode zonder voetbal.

Tags

  • #UYL

Socials