Jong Ajax flitsend voorbij VVV

Ajax VVV Ihattaren Header 1420

Jong Ajax heeft na een voetbalshow een ruime zege geboekt op VVV. De ploeg van trainer John Heitinga kwam dankzij doelpunten van Mohammed Kudus en Naci Ünüvar op 2-1, maar een hattrick binnen tien minuten van Mohamed Ihattaren gooide de wedstrijd in het slot. Door een strafschop van Ünüvar eindigde het duel uiteindelijk in 6-1.

Jong Ajax begon met een behoorlijk aanvallende opstelling aan het duel, want naast Kudus speelde ook Ünüvar op het middenveld en stonden Mohamed Daramy en Ihattaren op de vleugels.

Groot overwicht
De thuisploeg zette VVV al vroeg vast en had kunnen scoren toen spits Christian Rasmussen de lat raakte en keeper Delano van Crooij maar net de rebound van Daramy kon keren. De Deen liet af en toe prachtige passeerbewegingen zien, maar het was Kudus die de wedstrijd in de 22ste minuut openbrak met een geplaatst schot in de hoek.

De vreugde was van korte duur, want in dezelfde minuut lag de gelijkmaker er alweer in toen Schroijen van dichtbij kon binnentikken. VVV moest het dan ook van de counters hebben, want Jong Ajax had de bal vaak al snel weer in de ploeg en had wederom via Rasmussen kunnen scoren. De spits raakte weer het houtwerk en zijn hakje in de rebound had een beter lot verdiend.

Ook na rust hield de Amsterdamse druk aan. Jong Ajax speelde alleraardigst, maar was slordig in de afwerking en omdat het niet echt grote kansen creëerde kwam de 2-1 toch redelijk uit de lucht vallen. Letterlijk, want een schot van Ünüvar werd van richting veranderd en plofte met een grote boog achter Van Crooij. Niet Ünüvars mooiste treffer, maar wel alweer zijn vijftiende van het seizoen.

Goals Ihattaren
De Amsterdamse talenten kwamen na de voorsprong niet meer in de problemen. Toen Ihattaren met een mooie actie langs enkele Venlose verdedigers de 3-1 maakte zat de wedstrijd helemaal in de tas. Aan verdedigen hoefde het ook niet meer te denken, en even later kon Ihattaren na een kaats met Rasmussen weer ongehinderd binnenschuiven. Het was genieten geblazen, want 'Mo' was helemaal los: niet veel later trok hij naar binnen en voltooide hij met een heerlijke bal -binnen tien minuten- zijn hattrick.

De 5-1 betekende Jong Ajax' tachtigste doelpunt van dit seizoen. Daarmee is de ploeg van Heitinga het meest productieve team van de Keuken Kampioen Divisie. Dat slechts zes teams meer doelpunten tegen kregen geeft stof tot nadenken, maar er valt in ieder geval genoeg te beleven en het tekent de aanvallende intenties die Heitinga dit seizoen heeft ingezet.

Verdedigend had Jong Ajax het deze avond in ieder geval prima voor elkaar, en mocht nog verder uitlopen toen Ünüvar uit een strafschop de 6-1 maakte nadat Daramy werd gevloerd. Een mooi slotstuk van een fijne Jong Ajax-avond, dat een heerlijke wedstrijd op de mat had gelegd.

Jong Ajax – VVV-Venlo 6-1 (1-1)