Jong Ajax flitsend voorbij VVV  

Ajax VVV Ihattaren Header 1420
Ajax VVV Ihattaren Header 1420

Jong Ajax heeft na een voetbalshow een ruime zege geboekt op VVV. De ploeg van trainer John Heitinga kwam dankzij doelpunten van Mohammed Kudus en Naci Ünüvar op 2-1, maar een hattrick binnen tien minuten van Mohamed Ihattaren gooide de wedstrijd in het slot. Door een strafschop van Ünüvar eindigde het duel uiteindelijk in 6-1.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Jong Ajax begon met een behoorlijk aanvallende opstelling aan het duel, want naast Kudus speelde ook Ünüvar op het middenveld en stonden Mohamed Daramy en Ihattaren op de vleugels.

Groot overwicht
De thuisploeg zette VVV al vroeg vast en had kunnen scoren toen spits Christian Rasmussen de lat raakte en keeper Delano van Crooij maar net de rebound van Daramy kon keren. De Deen liet af en toe prachtige passeerbewegingen zien, maar het was Kudus die de wedstrijd in de 22ste minuut openbrak met een geplaatst schot in de hoek.

 

De vreugde was van korte duur, want in dezelfde minuut lag de gelijkmaker er alweer in toen Schroijen van dichtbij kon binnentikken. VVV moest het dan ook van de counters hebben, want Jong Ajax had de bal vaak al snel weer in de ploeg en had wederom via Rasmussen kunnen scoren. De spits raakte weer het houtwerk en zijn hakje in de rebound had een beter lot verdiend.

Ook na rust hield de Amsterdamse druk aan. Jong Ajax speelde alleraardigst, maar was slordig in de afwerking en omdat het niet echt grote kansen creëerde kwam de 2-1 toch redelijk uit de lucht vallen. Letterlijk, want een schot van Ünüvar werd van richting veranderd en plofte met een grote boog achter Van Crooij. Niet Ünüvars mooiste treffer, maar wel alweer zijn vijftiende van het seizoen.

Goals Ihattaren
De Amsterdamse talenten kwamen na de voorsprong niet meer in de problemen. Toen Ihattaren met een mooie actie langs enkele Venlose verdedigers de 3-1 maakte zat de wedstrijd helemaal in de tas. Aan verdedigen hoefde het ook niet meer te denken, en even later kon Ihattaren na een kaats met Rasmussen weer ongehinderd binnenschuiven. Het was genieten geblazen, want 'Mo' was helemaal los: niet veel later trok hij naar binnen en voltooide hij met een heerlijke bal -binnen tien minuten- zijn hattrick.

De 5-1 betekende Jong Ajax' tachtigste doelpunt van dit seizoen. Daarmee is de ploeg van Heitinga het meest productieve team van de Keuken Kampioen Divisie. Dat slechts zes teams meer doelpunten tegen kregen geeft stof tot nadenken, maar er valt in ieder geval genoeg te beleven en het tekent de aanvallende intenties die Heitinga dit seizoen heeft ingezet.

Verdedigend had Jong Ajax het deze avond in ieder geval prima voor elkaar, en mocht nog verder uitlopen toen Ünüvar uit een strafschop de 6-1 maakte nadat Daramy werd gevloerd. Een mooi slotstuk van een fijne Jong Ajax-avond, dat een heerlijke wedstrijd op de mat had gelegd.

Jong Ajax – VVV-Venlo 6-1 (1-1)

22. Kudus 1-0
23. Schroijen 1-1
52. Ünüvar 2-1
58. Ihattaren 3-1
62. Ihattaren 4-1
68. Ihattaren 5-1
80. Ünüvar 6-1 (pen.)

Opstelling Jong Ajax: Raatsie, Regeer, Hillen, Aertssen (73. Warmerdam), Salah-Eddine, Fitz-Jim (73. Hlynsson), Ünüvar (81. Martha), Kudus, Ihattaren (81. Delgado), Rasmussen, Daramy

Gerelateerde artikelen

Cruijff 143 880

Dag in het teken van Johan Cruijff

Op 25 april 2022 is het precies 75 jaar geleden dat Ajax’ eeuwige nummer veertien Johan Cruijff werd geboren in de Linnaeusstraat in Amsterdam. De maandag staat daarom in het teken van de beste Ajacied ooit. Ter nagedachtenis aan de in 2016 overleden Cruijff zendt ESPN om 17:00 uur de Ajax TV-special '75x Johan' uit. Deze special is vanaf 19:00 uur ook op de Ajax-kanalen te zien. Om 22:00 uur zendt de sportzender de documentaire ‘De Erfenis van Johan Cruijff’ uit.

Tags

  • #Cruijff

Socials

Heitingaglimlach1280

Ajax Doc | Heitinga: opnieuw naar de top

John Heitinga staat dit seizoen voor het eerst op eigen benen in het profvoetbal. Wij volgden de coach van Jong Ajax in zijn ontwikkeling als hoofdtrainer. De documentaire geeft een prachtig inkijkje in het dagelijks leven van de voormalig international. Van het samen op de bank kijken naar Besiktas - Ajax met zoon Lennox tot de besprekingen op het trainingsveld met talenten als Naci Ünüvar en Nordin Musampa.

Tags

  • #Heitinga

Socials