Jong Ajax geeft goede vorm vervolg in Venlo

Taylor1280 Jongajax
Taylor1280 Jongajax

Jong Ajax heeft de smaak te pakken. Op bezoek bij VVV-Venlo domineerden de beloften vrijwel de gehele wedstrijd, creëerden ze genoeg kansen en wonnen de jonge Ajacieden dankzij doelpunten van Kenneth Taylor, Naci Ünüvar en Danilo uiteindelijk met 1-3.

Tags

  • #JongAjax

Socials

00:00/00:00
  • Auto

Taylor begon weer eens in de basis en dat ging ten koste van Kian Fitz-Jim, die voor het eerst dit seizoen op de bank moest plaatsnemen. Aanvoerder Youri Regeer begon door de basisplaats van Devyne Rensch op het middenveld. Met Ünüvar op de linksbuiten-positie en Sontje Hansen aan de rechterkant was er genoeg aanvallende klasse om de status van Jong Ajax als de meest scorende ploeg van deze periode volledig waar te maken.

Flitsend begin
De ploeg van trainer John Heitinga startte uitstekend. De VVV-Venlo-supporters zaten nog maar net op hun stoeltje in De Koel of de bal lag al in het net. Ünüvar trok iets naar binnen, gaf een heerlijke pass op Taylor die vervolgens op kon stomen richting doel en de bal hard tegen de touwen schoot. Een kick-start die nog beter had kunnen worden als een werkelijk schitterende aanval niet in schoonheid stierf; flitsende combinaties van Regeer, Ünüvar en Taylor eindigden bij Victor Jensen, die uit buitenspelpositie binnen wist te tikken.

Jong Ajax mocht het zichzelf aanrekenen dat de wedstrijd met de rust niet al lang en breed beslist was. Eerst mikte Danilo alleen voor keeper Lukas Zima naast, daarna redde de doelman nog op een schot van Ünüvar. Vlak voor rust was het helemaal prijsschieten, toen Danilo uit de draai keihard tegen de lat schoot en de rebound van Hansen katachtig werd overgetikt.

VVV wilde er een vechtwedstrijd van maken, want het wist dat het voetballend gezien de mindere was. Jong Ajax begon in de tweede helft wat minder geconcentreerd. De eerste de beste kans voor VVV was -uit een klutsbal- direct raak. Een totaal onnodige gelijkmaker, maar omdat Jong Ajax grotendeels uit de duels wist te blijven en ook bleef tikken, kreeg het al snel weer de overhand.

In uitstekende vorm
Nu waren de kansen wat spaarzamer, maar de Amsterdammers gingen wel een stuk efficiënter met de mogelijkheden om. Een sprint van Taylor eindigde met een bal op Ünüvar, die de bal schitterend in de bovenhoek legde en Jong Ajax weer op 1-2 zette. Het was alweer de achtste goal van de linksbuiten dit seizoen.

De beslissing in de wedstrijd viel even later, toen Regeer werd neergehaald in het strafschopgebied en Danilo de toegekende penalty via de binnenkant van de paal binnenschoot. Jong Ajax creëerde nog wat kansen, zag dat Rensch na twee keer geel moest inrukken, maar toonde aan dat het ook van eerdere slotfases heeft geleerd. De Ajacieden bleven ondanks een aandringend VVV overeind en schuren zo steeds dichter tegen de top in de Keuken Kampioen Divisie aan.

VVV-Venlo – Jong Ajax 1-3 (0-1)
4. Taylor 0-1
52. Van Rooijen 1-1
62. Ünüvar 1-2
72. Danilo 1-3 (pen.)

Rood: 86. Rensch (twee keer geel)

Jong Ajax: Gorter; Rensch, Llansana, Musampa, Salah-Eddine (78. Douglas); Regeer, Taylor, Jensen; Hansen (60. Rasmussen), Danilo (78. De Waal), Ünüvar (87. Van Gelderen)

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

NACIJA

Jong Ajax boekt uitstekende zege op Telstar

Jong Ajax heeft op sportcomplex De Toekomst een uitstekende overwinning geboekt op Telstar. Dankzij doelpunten van Danilo en Naci Ünüvar (2) werd het 3-0.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl