Jong Ajax gematigd tevreden na zege: 'Wedstrijd eerder beslissen'

Trainer Dave Vos en aanvoerder Christian Rasmussen wonnen maandagavond met Jong Ajax in eigen huis van ADO Den Haag. Toch ziet Vos nog genoeg verbeterpunten van zijn ploeg. "We hebben nagelaten zes of zeven goals te maken."

Tags

  • #JongAjax

Socials

Ondanks de zege is trainer Vos niet helemaal tevreden. "Over het resultaat wel, over het veldspel niet. Ik vind dat wij de eerste helft te langzaam herkennen waar het overtal lag. Daarin moeten we geduld hebben en de juiste hoeken maken om dat uit te kunnen spelen. We speelden te veel duels en dat was onnodig. In de tweede helft komen zij met twee man te staan en dat vergt nog meer speldiscipline. In plaats van zaken versnellen liepen we te veel uit positie. Versnellen, discipline houden en gaan voor zes of zeven goals. Dat hebben we nagelaten."

"We wisten dat ze via de omschakeling en lange ballen gevaarlijk wilden zijn. Als je kijkt naar de tegengoals kun je stellen dat we daarin niet zijn geslaagd. Verdedigen binnen de eigen zestienmeter is een ontwikkelpunt", gaat de trainer verder.

Rasmussen staat met een goed gevoel voor de camera na afloop. "Goede en belangrijke overwinning. Als we kijken naar de wedstrijd moeten we in de tweede helft het duel beslissen. Als ik naar mezelf kijk ben ik wel tevreden. Maar ik moet het mijn directe tegenstander lastiger maken als rechtsbuiten."

Vos is blij dat hij weer kan beschikken over Mateja Milovanovic. "Als spelers terugkomen van blessures ben je altijd blij. Hij heeft een lange weg afgelegd om weer tot de wedstrijdselectie te behoren. Vanaf nu is het de laatste stap zetten in de revalidatie zodat hij weer minuten kan gaan maken."

Gerelateerde artikelen

Hlynson Header

Jong Ajax soepel langs ADO Den Haag

Jong Ajax heeft maandagavond een thuiszege op ADO Den Haag geboekt. De ploeg van Dave Vos zegevierde op sportcomplex de Toekomst met 4-2. Kristian Hlynsson was de grote man. Hij scoorde tweemaal en bereidde de andere goals van Donny Warmerdam en Mika Godts voor.

Tags

  • #JongAjax

Socials