Jong Ajax soepel langs ADO Den Haag

Hlynson Header

Jong Ajax heeft maandagavond een thuiszege op ADO Den Haag geboekt. De ploeg van Dave Vos zegevierde op sportcomplex de Toekomst met 4-2. Kristian Hlynsson was de grote man. Hij scoorde tweemaal en bereidde de andere goals van Donny Warmerdam en Mika Godts voor.

Jong Ajax zit in een goede flow: het team won zes van de voorgaande zeven wedstrijden en voegde tegen ADO Den Haag een nieuwe driepunter aan het totaal toe.

De ban gebroken
In de negentiende minuut was daar de voorsprong voor Jong Ajax. Hlynsson profiteerde van een rebound die ontstond na een schot van Lorenzo Lucca: 1-0.

Beide ploegen kregen daarna kansen, maar het was Jong Ajax dat de score verdubbelde. Op aangeven van Hlynsson (vrije trap) kopte Warmerdam binnen. Zo speelde Jong Ajax niet briljant, maar had het bij rust toch een comfortabele voorsprong te pakken.

Goal en rood voor ADO
In de tweede helft voerde ADO Den Haag de druk op en raakte het al snel de paal. Even later, in de 51e minuut, was het alsnog raak. Oud-Ajacied Boy Kemper knikte raak (2-1) en daarna gebeurde er in korte tijd van alles. Lucca scoorde bijna met een omhaal en even later moest ADO met tien man verder. Guillem Rodríguez Martínez trok aan de noodrem bij de doorgebroken Godts en kreeg rood.

Redelijk vlot buitte Jong Ajax het numerieke overtal uit. Driemaal was scheeprecht voor de Ajacieden. Hlynsson drukte af, nadat er tot tweemaal toe een mogelijkheid voor Youri Regeer was geweest: 3-1.

Godts pikt goal mee
Jong Ajax kreeg daarna kansen op meer. Nadat een aantal mogelijkheden onbenut waren gelaten, onder meer ook door Godts, tekende de Belg een kwartier voor tijd voor de 4-1. Hij kapte zijn directe tegenstander uit, verschafte zichzelf ruimte om te schieten en vond de verre hoek.

Drie minuten later deed Thomas Verheydt namens de bezoekers nog wat terug, maar spannend werd het niet meer. Jong Ajax won met 4-2 en boekte zijn twaalfde seizoenszege.

Jong Ajax – ADO Den Haag 4-2 (2-0)
19. Hlynsson 1-0
36. Warmerdam 2-0
51. Kemper 2-1
61. Hlynsson 3-1