Traoré maakt rentree, Jong Ajax in extremis onderuit

Traore Goed
Traore Goed

Jong Ajax heeft maandagavond op een regenachtig sportcomplex de Toekomst geen punten overgehouden aan het thuisduel met Go Ahead Eagles. Met Lassina Traoré de eerste helft in actie leken de Ajacieden op een remise af te stevenen, maar de bezoekers scoorden in blessuretijd tweemaal: 0-2.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Traoré maakte zijn eerste speelminuten sinds 5 december. Quinten Timber was er nog veel langer uit - sinds september - en óók hij keerde terug binnen de lijnen. Het waren de lichtpuntjes op een avond waarop Jong Ajax onverwacht met lege handen achterbleef. 

Saaie eerste helft
Jong Ajax begon met een aardig overwicht aan het duel, maar had moeite om voetballend door de Go Ahead-defensie te komen. Achterin stond het echter aardig en leek de keuze van Mitchell van der Gaag om Youri Regeer (opnieuw) in de laatste linie neer te zetten goed uit te pakken. Slechts één kans werd weggegeven, toen Jacob Mulenga op Dominik Kotarski stuitte.

Voor beide doelen gebeurde nauwelijks iets. Terwijl de hoosbuien over de Toekomst trokken kwam het meeste gevaar nog via de linkerflank, waar Victor Jensen vaak een opening zocht via Sontje Hansen. Traoré kon nog weinig uitrichten, al was hij balvast en hadden de vijandelijke verdedigers soms een behoorlijke kluif aan hem.

Neraysho Kasanwirjo houdt Bradly van Hoeven op afstand.

Neraysho Kasanwirjo houdt Bradly van Hoeven op afstand.

Brobbey na rust
Met Brobbey voor Traoré had Jong Ajax het in het eerste kwartier na rust erg lastig. Go Ahead Eagles drukte en kreeg ook kansen, maar de paal en Kotarski voorkwamen de 0-1. Regeer stond met de zeventienjarige Hillen gelukkig vaak goed gepositioneerd en ook linksachter Youri Baas kon na verloop van tijd iets meer aan aanvallen denken.

Toen na een uur spelen Naçi Ünüvar in het veld kwam ontstond er meer ruimte voor Baas, al bleven echt grote kansen uit. Toch ontsnapte Brobbey ineens aan zijn opponent en kreeg hij een goede mogelijkheid, maar zijn inzet werd nog gekeerd. De Eagles raakten langzaam gefrustreerd over het uitblijven van de openingstreffer, wat het vertrouwen van Jong Ajax deed groeien.

Een remise leek bijna onoverkomelijk, maar toch ging het in blessuretijd uiteindelijk nog mis. Uit een corner scoorde Go Ahead in de 92e minuut de 0-1 en een snel daaropvolgende counter strooide nog wat extra zout in de Amsterdamse wonde.  

Jong Ajax – Go Ahead Eagles 0-2 (0-0)
90+2. Hendriks 0-1
90+4. Van Hoeven 0-2

Jong Ajax: Kotarski, Kasanwirjo, Regeer, Hillen (60. Musampa), Baas, Warmerdam, Taylor, Jensen (80. Fitz-Jim), Martha (60. Ünüvar), Traoré (46. Brobbey), Hansen (80. Q. Timber)

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Warmerdam1

Highlights Jong Ajax - Go Ahead Eagles

Jong Ajax nam het maandagavond op tegen Go Ahead Eagles. Bij de ploeg van Mitchell van der Gaag maakte Lassina Traore zijn rentree na een blessure. Op een regenachtig sportcomplex de Toekomst zat het venijn in de start, helaas voor Jong Ajax in negatief opzicht.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Taylor

Highlights Jong FC Utrecht - Jong Ajax

Jong Ajax kwam maandagavond uitstekend voor de dag tegen Jong Utrecht en won met 1-2. De basis voor de eerste overwinning sinds 7 november werd gelegd door goals van Brian Brobbey en Victor Jensen aan het begin en einde van de eerste helft.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Jongajax

Highlights Jong Ajax - Helmond Sport | Eerste punt van 2021

Voor Jong Ajax was er zaterdag het tweede duel van 2021, op sportcomplex de Toekomst nam de ploeg van Mitchell van der Gaag het op tegen Helmond Sport. In een open duel werd het eerste punt van de tweede seizoenshelft gepakt: 2-2.

Tags

  • #JongAjax

Socials