Verslag | Jong Ajax in waterballet voorbij FC Emmen

Thumbja (1)
Thumbja (1)

Jong Ajax is op een regenachtig sportcomplex de Toekomst geklommen naar de derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. In een wedstrijd zonder veel grote kansen bleek een goal van aanvoerder Youri Regeer genoeg om FC Emmen met 1-0 te verslaan.

Tags

  • #JongAjax

Socials

00:00/00:00
  • Auto

De weersomstandigheden speelde beide ploegen parten, want zowel Ajax als Emmen hadden moeite om in het ritme te komen. Emmen had het fysieke overwicht, maar liet Jong Ajax het spel maken.

De ploeg van trainer John Heitinga had met Devyne Rensch en Mohamed Daramy spelers in de gelederen die ook regelmatig hun opwachting in Ajax 1 maken. Maar ook met die twee werden grote kansen niet gecreëerd. Het enige gevaar was een schotje van Enric Llansana dat uit een voorzet van Kenneth Taylor naast ging.

Jong Ajax kwam tegen het einde van de eerste helft wel beter in de wedstrijd, maar combineerde soms net iets te lang door. Zeker met zware regenval kan het handiger zijn om soms sneller de trekker over te halen, maar het zorgde er wel voor dat vooral Daramy naar hartenlust kon combineren.

De 21-jarige Deen was dan ook het gevaarlijkst, want ‘valse spits’ Naci Ünüvar had het logischerwijs lastig tegen de grote centrale Emmen-verdedigers, die dit seizoen slechts dertien tegentreffers moesten toestaan. Heitinga bracht na rust dan ook topscorer Max de Waal voor Sontje Hansen, waardoor Ünüvar naar rechtsbuiten kon en zo een vrijere rol kreeg.

Heerlijke voorzet Ünüvar
Emmen werd ook iets gevaarlijker, maar Jay Gorter redde uitstekend in een één-op-één en Jong Ajax bleef geduldig wachten op die paar kansen die toch wel zouden komen. De grootste kwam na een uur, toen Daramy goed stoorde en uiteindelijk Ünüvar vond.

De rechtsbuiten had de ruimte om een planklare voorzet te geven, en Regeer dook vogelvrij op achter de Emmen-defensie om binnen te schieten. Heitinga bracht direct Liam van Gelderen, Donny Warmerdam en Christian Rasmussen voor de eerste elftalspelers Rensch, Taylor en Daramy. Ünüvar ging daardoor naar linksbuiten, maar het bleef lastig om zijn stempel op de wedstrijd te drukken.

Nadat de grote Terrence Douglas kwam voor Ünüvar moest Jong Ajax de overwinning over de streep trekken, maar Emmen had te weinig kracht om het Jong Ajax nog echt lastig te maken.

Door de overwinning springt Jong Ajax niet alleen over Emmen heen naar de derde plaats, maar kan het aanstaande vrijdag bij een overwinning op TOP Oss bovendien de tweede periodetitel in de wacht slepen.

Jong Ajax  - FC Emmen 1-0 (0-0)
60. Regeer 1-0

Opstelling Jong Ajax: Gorter, Rensch (61. Van Gelderen), Llansana, Musampa, Salah-Eddine, Taylor (61. Warmerdam), Regeer, Jensen, Hansen (46. De Waal), Ünüvar (79. Douglas), Daramy (61. Rasmussen)

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl