Jong Ajax krijgt te weinig in Emmen

Baas1280
Baas1280

Jong Ajax is er niet in geslaagd om titelkandidaat FC Emmen een halt toe te roepen. De Ajacieden speelden een stuk beter dan afgelopen weken en kwamen ook op voorsprong via Sontje Hansen, maar moesten uiteindelijk met 2-1 het onderspit delven.

FC Emmen leed uitgerekend tegen Jong Ajax op 6 december 2021 voor het laatst een nederlaag in de Keuken Kampioen Divisie: 1-0. Na een goede serie liggen de Drentenaren inmiddels op koers voor een Eredivisie-ticket.

Toch begon de thuisploeg afwachtend en liet de nummer twee van de competitie de bal aan Jong Ajax. De Amsterdammers kwamen een stuk beter voor de dag dan de afgelopen twee wedstrijden. De ploeg van Jong Heitinga kon al snel scoren in Emmen, maar Kristian Hlynsson kwam net een voetje tekort na een prima voorzet van Youri Regeer.

Doelpunt van Hansen
Regeer was in de eerste helft de gevaarlijkste man aan Jong Ajax-zijde. Hij dook na een prachtige pass van Youri Baas alleen voor FC Emmen-doelman Michael Brouwer op. Die bleek bij die kans al een sta-in-de-weg. Even later redde hij weer uitstekend op Regeers schot. Emmen moest het hebben van wat counters, maar net toen beide ploegen zich opmaakten voor de rust sloeg Jong Ajax toe. Christian Rasmussen stak Sontje Hansen diep, die in de verre hoek de 0-1 binnen schoot.

FC Emmen besefte dat de ploeg er na rust meer een fysieke strijd van moest maken. Jong Ajax kreeg het moeilijker en zocht de technische Kian Fitz-Jim om onder de druk uit te kunnen voetballen.

Dat lukte niet altijd. Ondanks enkele uitstekende reddingen van Calvin Raatsie scoorde Kharchouch uit een rebound de gelijkmaker. Op dat moment leek Jong Ajax rijp voor de slacht. Het mocht Raatsie danken dat het niet snel na de gelijkmaker op achterstand kwam. De doelman speelde verreweg zijn beste wedstrijd in het shirt van Jong Ajax.

Na weer een prima ingreep van de goalie viel de bal uiteindelijk na iets meer dan een uur spelen ongelukkig voor de voeten van Kharchouch, die ook nu op de goede plek stond: 2-1. Jong Ajax kon, met de ingevallen Naci Ünüvar voor basisdebutant Jaydon Banel, in de achtervolging.

Op jacht naar de gelijkmaker
Een resultaat zat er ook zeker in, want Jong Ajax bleef jagen op de gelijkmaker. Vooral een prachtige aanval, na een heerlijk strakke voorzet van Liam van Gelderen, had meer verdiend. Hlynsson kon daar de 2-2 binnenglijden, maar zag dat Brouwers katachtig redde.

Jong Ajax vocht voor wat het waard was. Via Van Gelderen en Enric Llansana waren de beloften nog tweemaal dicht bij de 2-2. De ploeg van Heitinga scoorde niet meer en leed zo een nipte nederlaag tegen titelkandidaat FC Emmen.

FC Emmen – Jong Ajax 2-1 (0-1)