Jong Ajax onderuit in oefenduel met Volendam

Heitingajajemm
Heitingajajemm

Jong Ajax heeft zaterdagmiddag een doelpuntrijk oefenduel met FC Volendam verloren. De provinciegenoot was in eigen huis met 4-2 te sterk. Voor de ploeg van trainer John Heitinga waren Max de Waal en Donny Warmerdam doeltreffend.

Tags

  • #JongAjax

Socials

00:00/00:00
  • Auto

Natuurlijk werd het oefenduel overschaduwd door het verschrikkelijke nieuws over Noah Gesser. De jeugdspeler van Ajax en diens broer kwamen vrijdagavond om het leven bij een tragisch auto-ongeluk. Voor de aftrap werd ter nagedachtenis van Gesser een minuut stilte gehouden. 

Halverwege stond het 3-0 voor FC Volendam en dat was gezien het wedstrijdverloop toch wel opmerkelijk. Het eerste halfuur hielden beide teams elkaar goed in evenwicht. Vervolgens kwam de thuisploeg na 31 minuten aan de leiding via Van Mieghem.

Grote kans Rasmussen
Ajax kreeg direct de kans om iets terug te doen via Christian Rasmussen. De Deen verscheen vrij voor het doel van FC Volendam, maar treuzelde te lang. Het bleek een dure misser, want via een counter sloeg de opponent wél toe. Ze stond het 2-0, waar het eigenlijk in balans had moeten zijn. Tot overmaat van ramp werd het voor rust ook nog 3-0 via Mühren.

Na tien minuten in de tweede helft deed Jong Ajax iets terug: De Waal schoot een vrije trap binnen. Helaas konden de Ajacieden uit die treffer niet veel vertrouwen putten. Een minuut later maakte Mühren er 4-1 van.

Warmerdam met het slotakkoord
Heitinga voerde vervolgens een reeks wissels door, in de hoop een nieuwe impuls aan het duel te geven. Echt effect sorteerde het niet. Het spel golfde op en neer, maar echt grote kansen bleven uit. Toch viel er nog een goal. Ajacied Warmerdam tikte in de 75e minuut binnen en bepaalde daarmee de eindstand op 4-2.

FC Volendam - Jong Ajax 4-2 (3-0)
31. Van Mieghem 1-0
34. El Kadiri 2-0
40. Mühren 3-0
55. De Waal 3-1
56. Mühren 4-1
75. Warmerdam 4-2

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Thumbrasmussen

Highlights FC Volendam - Jong Ajax

Jong Ajax speelde de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in en tegen Volendam. Komende zondag start het team van John Heitinga met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Het duel in Volendam werd met 4-2 verloren.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Still Youri Baas

Leergierige Baas geniet in Oostenrijk: 'Dit is een mooie ervaring'

Traditiegetrouw krijgt in de voorbereiding een aantal jonge talenten de mogelijkheid om zich in de kijker te spelen. Iemand die deze kans heeft aangegrepen, is Youri Baas. De linksback maakt al enkele weken een positieve indruk. “Het is mooi dat de trainer me mee heeft genomen, eerst naar De Lutte en nu naar Oostenrijk. Een mooie ervaring.”

Tags

  • #PreSeason
  • #Baas

Socials

Gesserthumdef

Noah Gesser (16) overleden

Ajax heeft het verschrikkelijke nieuws bereikt dat Noah Gesser is overleden. De zestienjarige jeugdspeler kwam vrijdagavond samen met zijn broer om bij een auto-ongeluk.

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl