Leergierige Baas geniet in Oostenrijk: 'Dit is een mooie ervaring'

Traditiegetrouw krijgt in de voorbereiding een aantal jonge talenten de mogelijkheid om zich in de kijker te spelen. Iemand die deze kans heeft aangegrepen, is Youri Baas. De linksback maakt al enkele weken een positieve indruk. “Het is mooi dat de trainer me mee heeft genomen, eerst naar De Lutte en nu naar Oostenrijk. Een mooie ervaring.”

Tags

  • #PreSeason
  • #Baas

Socials

De achttienjarige Baas speelt sinds de zomer van 2018 in Amsterdam. In de tweede seizoenshelft van vorig seizoen manifesteerde hij zich sterk in de Keuken Kampioen Divisie bij Jong Ajax.

"Ik ben een rustige jongen, kom ook uit een rustige buurt", introduceert Baas zich kort. "Bij Ajax zijn de backs natuurlijk aanvallend ingesteld. Ik denk dat daar ook mijn kwaliteiten liggen. Verder is het belangrijk om ook verdedigend je taken uit te voeren en daar je mannetje te staan."

Traditie: helpen opruimen
Op pad met Ajax 1 heeft Baas al het klappen van de zweep leren kennen. "Ik heb al vaker met het eerste meegetraind, dus ik wist dat de jonge jongens altijd moeten tillen en moeten helpen opruimen. Dat is wel een traditie", lacht Baas breeduit.

Van alle Ajacieden zegt de jonge verdediger vooral veel steun van captain Dusan Tadic te ervaren. "Dusan helpt me heel veel, dat komt natuurlijk ook omdat we samen op de linkerkant hebben gespeeld. Het is heel leerzaam voor een jonge jongen als zo’n speler jou bij de hand neemt. Het knappe vind ik ook dat Dusan met iedereen bezig, van de linksback tot de rechtsbuiten, maar dat het zijn eigen spel niet beïnvloedt."

Debuut Ajax 1?
Baas heeft voor komend seizoen een duidelijk doel voor ogen. "Ten eerste hoop ik bij Jong Ajax heel veel minuten te maken", vertelt hij. "En wellicht een aantal keer bij Ajax 1 op de bank aansluiten en dan hopelijk wat minuutjes meepikken. Dat zou heel mooi zijn."

Tags

  • #PreSeason
  • #Baas

Socials

Gerelateerde artikelen

Haller2807

Training Day | Omhaal Haller & focus op keepers

Op dag vier van de trainingsweek in Oostenrijk was er ditmaal één training voor de Ajacieden. Dat was wel meteen een pittige. Er werd uitgebreid positiespel gedaan en vervolgens afgesloten met een partijvorm. Daarin vestigde Sébastien Haller de aandacht op zich met een schitterende omhaal. In deze Training Day is er - op jullie verzoek - ook extra aandacht voor de keepers.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Kudus1

Kaartverkoop Johan Cruijff Schaal

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal gaat dit jaar tussen Ajax en PSV. Het duel wordt op zaterdag 7 augustus in de Johan Cruijff ArenA gespeeld. De aftrap is om 20:00 uur. De kaarten om de Johan Cruijff Schaal zijn te bestellen vanaf € 15 en jij kunt erbij zijn. We mogen bij dit duel zowel Ajacieden als PSV-fans (in het bezoekersvak) verwelkomen in de Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #AJAPSV

Socials