Jong Ajax pakt punt op bezoek bij Roda JC

Unuvar Header
Unuvar Header

Jong Ajax heeft vrijdagavond op bezoek bij Roda JC een knap punt gepakt. In een fysiek zware wedstrijd kwamen de Ajacieden eerst op voorsprong via een mooi doelpunt via Naci Ünüvar en maakten ze uiteindelijk dankzij een goal van Kristian Hlynsson een achterstand goed: 2-2.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Roda JC begon voor ruim 13.000 toeschouwers met behoorlijk wat energie aan de wedstrijd: dat moesten de Limburgers ook wel om de promotiekansen levend te houden. Een goede leerschool dus voor Jong Ajax, dat na NAC Breda-uit voor de tweede keer in één week voor zoveel publiek mocht spelen. 

Dribbel Ünüvar
Ondanks een felle Limburgse openingsfase bleek de eerste de beste Ajax-aanval al raak: Mo Ihattaren speelde in op Ünüvar, die aan de rand van het strafschopgebied wegdraaide en langs de horizontale zestienmeterlijn ging dribbelen. Zijn uithaal ging via binnenkant paal binnen en dat betekende alweer zijn veertiende doelpunt van dit seizoen: 0-1.

Heel veel beter ging Jong Ajax daarna niet spelen, het kwam vooral op onverzettelijk verdedigen neer. Nadat alle Jong Ajax-verdedigers zich in een schiettent-kans voor de bal hadden geworpen, moesten ze vlak voor rust toch teveel ruimte laten aan Pflücke, die de bal hard achter Calvin Raatsie binnenschoot: 1-1.

Delgado erin, Ihattaren eruit
Omdat even daarvoor een handsbal van Roda onbestraft bleef, ging Jong Ajax met een katerig gevoel de kleedkamers in. John Heitinga bracht na rust Ar’Jany Martha en Patrickson Delgado voor Ihattaren en spits Christian Rasmussen, die eigenlijk (te) weinig kon uitrichten tegen de sterke Roda-verdedigers.

Het sorteerde geen effect, want nadat Limbombe al voor open doel had gemist was het even later wél 2-1: Dylan Vente lobde van afstand over Raatsie heen en Jong Ajax moest daardoor in de achtervolging. Dat kreeg met één counter weer maximaal resultaat, want Hlynsson kon gewoon doorlopen en van afstand met een hobbelige schuiver de gelijkmaker aantekenen.

Het spel golfde in de slotfase op en neer, met kansen aan beide zijden. Martha en Ünüvar probeerden het, maar aan de andere kant blonk Raatsie steeds meer uit. De goalie voorkwam in de slotminuten een zeker lijkend doelpunt van Roda en ondanks dat de thuisploeg steeds meer aandrong sleepte Jong Ajax een knap puntje uit het vuur.

Roda JC – Jong Ajax 2-2 (1-1)
15. Ünüvar 0-1
43. Pflücke 1-1
53. Vente 2-1
59. Hlynsson 2-2

Opstelling Jong Ajax: Raatsie, Gooijer, Hillen, Musampa, Salah-Eddine, Fitz-Jim (88. Yah), Hlynsson, Ihattaren (46. Delgado), Hansen, Rasmussen (46. Martha), Ünüvar

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Gortertoposs1280

Gorter na terugkeer onder de lat: 'Mijn hele leven al gekneusde vingers gehad'

Doelman Jay Gorter staat weer op het voetbalveld na een blessure aan zijn vinger. In het duel tussen Jong Ajax en TOP Oss maakte de goalie maandagavond zijn rentree. Hij raakte eind februari geblesseerd in de warming-up van de UEFA Champions League-wedstrijd tegen Benfica in Portugal en zat dus ruim een maand langs de kant.

Tags

  • #Gorter

Socials