Jong Ajax redt punt in slotfase tegen FC Eindhoven

Vosheader
Vosheader

Jong Ajax is het nieuwe kalenderjaar vrijdagavond begonnen met een gelijkspel. In de eerste wedstrijd van 2023 werd het op sportcomplex de Toekomst 1-1 tegen FC Eindhoven. Jaydon Banel maakte in de 86e minuut de gelijkmaker, nadat FC Eindhoven kort na rust op voorsprong was gekomen.

Het duurde even voordat de wedstrijd loskwam en Jong Ajax dreigend werd. In het eerste halfuur waren de gevaarlijkste momenten voor de bezoekers en leek Lamine de 0-1 aan te tekenen. Zijn inzet werd echter katachtig door doelman Charlie Setford met de voeten gekeerd.

In het slotkwartier van de eerste helft leken de Ajacieden hun ritme te vinden. In de 35e minuut had Christian Rasmussen een knappe soloactie in huis, maar hij zag zijn schot rakelings naast vliegen.

Op slag van rust volgde de grootste kans van de eerste helft voor Jong Ajax. Bij een kort genomen cornervariant werd Donny Warmerdam gevonden, maar hij slaagde er in kansrijke positie niet in om met het hoofd de openingstreffer binnen te knikken.

Jong Ajax op achterstand
Na een doelpuntloze eerste helft viel direct na rust de eerste treffer van de wedstrijd. Jong Ajax was in de 47e minuut nog niet helemaal bij de les en zag Evan Rottier aan de aandacht ontsnappen. Hij omspeelde vervolgens Setford en tekende voor de 0-1.

Jong Ajax had niet veel later meteen de gelijkmaker kunnen aantekenen. De mee opgestoomde Jorrel Hato schoot een voorzet vanaf de rechterkant echter hoog over.

Kans voor Lucca
Na iets meer dan een uur spelen was er gevaar voor beide doelen. Lorenzo Lucca bleef op de been en punterde net naast, terwijl aan de overzijde Setford een tweede goal van Rottier voorkwam.

De kans voor Lucca was meteen zijn laatste wapenfeit. Hij ging even later naar de kant bij een dubbele wissel die trainer John Heitinga doorvoerde. Tristan Gooijer en Gabriel Misehouy kwamen binnen de lijnen. Zo’n tien minuten later maakte ook Chahine van Bohemen zijn opwachting. Het was voor de Ajacied zijn debuut in het betaalde voetbal, iets dat dieper in de tweede helft ook opging voor Stanis Idumbo Muzambo.

Jong Ajax ging op jacht naar de gelijkmaker, maar echt heel dreigend werd het niet. Toch viel de 1-1 alsnog. Banel kreeg vier minuten voor tijd een corner voor zijn voeten en schoot raak.

Jong Ajax – FC Eindhoven 1-1 (0-0)
47. Rottier 0-1
86. Banel 1-1

Jong Ajax: Setford; Regeer (78. Idumbo Muzambo), Aertssen (61. Gooijer), Warmerdam, Hato (72. Van Bohemen), Vos, Fitz-Jim (46. Martha), Hlynsson; Rasmussen, Lucca (61. Misehouy), Banel.