Jong Ajax redt verdiend punt tegen NAC

Jongajax4
Jongajax4

Jong Ajax heeft een punt overgehouden aan het thuisduel met NAC Breda. In een aardige wedstrijd miste Naci Ünüvar voor rust nog een penalty, maar kwam het na een achterstand via invaller Alex Méndez toch nog langszij: 1-1.

Jong Ajax begon met Terrence Douglas op linksachter voor de geschorste Youri Baas en ook Enric Llansana en Youri Regeer keerden weer terug in het elftal. Daan Reiziger verdedigde voor de tweede maal het doel en zag reservekeeper Charlie Setford voor het eerst bij de selectie zitten.

Fris Jong Ajax
Voor de interlandbreak pakte Jong Ajax drie punten tegen MVV en dat leek de ploeg vertrouwen te hebben gegeven. Met fris combinatiespel werd het fysiek sterkere NAC teruggedrongen. De Bredanaars konden de eerste helft geen moment controle over de wedstrijd krijgen.

Gevaarlijkste man aan Jong Ajax-zijde was, net als vorige wedstrijden, Ünüvar. Hij had na een kwartier kunnen scoren op aangeven van Regeer, maar zijn inzet was te slap om keeper Nick Olij te verontrusten. In de daaropvolgende counter kon NAC alleen op Reiziger af, maar Douglas voorkwam met een fantastische tackle een zeker lijkend doelpunt.

Nadat Ünüvar bij een nieuwe mogelijkheid wederom te slap inschoot, kreeg hij even later dé kans om Jong Ajax op voorsprong te zetten. Scheidsrechter Martens floot voor een strafschop toen Sontje Hansen knap wegdraaide en werd neergelegd, maar het buitenkansje werd door Ünüvar niet uitgepakt. Zijn inzet was weliswaar in de hoek, maar werd knap gepakt door Olij.

Na rust leken de rollen even omgedraaid: nu kreeg NAC een penalty na duwen in het strafschopgebied, alleen schoot Mounir El Allouchi wél raak. Een tegenvaller voor Jong Ajax, maar ondanks het iets mindere spel waren de kansen een stuk groter. Zo konden zowel Hansen als Regeer alleen op Olij af, maar beide keren redde de doelman prima.

Mitchell van der Gaag bracht Méndez (voor Kian Fitz-Jim) en Nordin Musampa voor aanvaller Ar’jany Martha, wat betekende dat rechtsback Quinten Timber naar linksbuiten ging. Een minuut later dook Méndez echter op die positie op. Omdat zijn voorzet iets van richting werd veranderd, belandde de bal pardoes in het doel. Een welkome opsteker, maar vooral een verdiende gelijkmaker gezien het spelbeeld.

Beide ploegen gingen in de slotfase nog op jacht naar de overwinning. NAC omdat het bij winst de tweede promotieplek over zou nemen van De Graafschap, Jong Ajax omdat het voelde dat er nog zeker wat te halen viel. Ünüvar had in de laatste minuut nog dé kans om de drie punten veilig te stellen, maar hij leek zelf van de mogelijkheid te schrikken.

Omdat Douglas nog een tweede gele kaart kreeg, moest Jong Ajax in blessuretijd nog verder met tien man. Het hield stand en behaalde zo een knap resultaat.

Jong Ajax – NAC Breda 1-1 (0-0)
55. El Allouchi 0-1 (pen.)
68. Méndez 1-1

Jong Ajax: Reiziger, Q. Timber (90+1. Hlynsson), Kasanwirjo, Llansana, Douglas, Regeer, Warmerdam, Fitz-Jim (66. Méndez), Martha (66. Musampa), Hansen (86. Giovanni), Ünüvar (90+1. Yah)