Jong Ajax sluit seizoen vrijdagavond af: 'Iedereen was dit seizoen bang voor ons'

Jong Ajax speelt vrijdagavond tegen De Graafschap de laatste wedstrijd van het seizoen. Enric Llansana en Kian Fitz-Jim willen nog één keer schitteren voor eigen publiek en het seizoen in stijl afsluiten.

Tags

  • #JongAjax

Socials

"Het is snel gegaan dit jaar en erg jammer dat vrijdag de laatste wedstrijd is. Een mooi jaar was het sowieso", trapt Llansana af. "We hebben laten zien dat we een jonge ploeg zijn waar veel voetbal in zit. We begonnen niet zo goed aan het jaar, maar vervolgens hebben we een record gezet." Fitz-Jim is ook te spreken over het seizoen. "We hebben een leuk team en we draaiden goed mee. We zijn heel hecht met elkaar en kunnen tevreden zijn over dit seizoen."

Wisselvallig
Ondanks een mooi seizoen, ging het niet alleen maar crescendo voor Jong Ajax. "Je ziet gewoon dat het heel erg wisselvallig is. Maar dat hoort denk ook bij een beloftenploeg. Je speelt namelijk iedere wedstrijd met een andere formatie en daar leer je heel veel van. Ik weet zeker dat elke tegenstander bang was om tegen ons te spelen. Dat is een groot compliment", aldus Llansana.

Jong Ajax greep op bezoek bij FC Oss net naast een periodetitel. "Dat is zeker een smetje op het seizoen", vervolgt de verdediger. "Het was wel mooi geweest als we een periode hadden gepakt, ondanks dat het niet veel voor ons betekent", vult Fitz-Jim aan. "Gelukkig heeft onze trainer de prijs voor 'Beste Trainer' gepakt, dan hebben we in ieder geval nog iets gewonnen", lacht Llansana.

Meeste speelminuten
Fitz-Jim maakte de meeste minuten in Jong Ajax dit seizoen. "Ik denk dat het wel één van mijn doelstellingen was aan het begin van het seizoen", zegt hij. De middenvelder wist niet te scoren en dat zit hem dwars. "Ik had wel gehoopt op wat meer doelpunten, maar ik heb nog één wedstrijd om een goal te maken. Ik heb dit seizoen best veel op 'zes' gespeeld, waardoor ik meer de bewaker was. Al speelde ik soms ook op 'acht', dus had ik wel mogen scoren."

Het tweetal blikt vooruit op een mooie laatste competitiewedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. "We willen voor de laatste keer dit seizoen mooi voetbal laten zien en weer een grote uitslag neerzetten. De nul houden zou ook wel mooi zijn", vertelt Fitz-Jim. "We willen gewoon onze voetballende kwaliteiten laten zien en het publiek vermaken. Daar gaan we voor zorgen", besluit Llansana.

Gerelateerde artikelen

Rasmussen880

Samenvatting MVV - Jong Ajax

In de laatste uitwedstrijd van het seizoen ging Jong Ajax met 1-0 onderuit tegen MVV in Maastricht. Onder andere Christian Rasmussen, Rio Hillen en Gabriel Misehouy waren nog dicht bij een Amsterdamse goal, maar kwamen niet tot scoren.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Fitzjim14questions

Kaal scheren of blonderen? | 14 vragen aan Kian Fitz-Jim

In de rubriek 14 Questions leggen we Kian Fitz-Jim veertien vragen en dilemma's voor. Wat doet hij als eerste na een training? Wie is bij Ajax zijn grote voorbeeld of naar welke muziek luistert hij het liefst?

Tags

  • #14Questions
  • #Fitz-Jim

Socials