Jong Ajax uitgelicht | Nordin Musampa: 'Drie tegen drie doet me denken aan vroeger'

In 'Jong Ajax Uitgelicht' zetten we de sterren van de Toekomst letterlijk in de schijnwerpers. Aan de hand van diverse vragen leren we de selectie van Jong Ajax beter kennen. Welke oefening doen ze het liefst op de training? Met welke teamgenoot hebben ze de beste klik? Wat is hun ultieme voetbaldroom? In de tweede aflevering neemt Nordin Musampa plaats in de spotlights.

Tags

  • #JongAjax

Socials

De meest vervelende wedstrijd voor Jong Ajax dit seizoen was Musampa’s beste. "We konden bij TOP Oss de periodetitel winnen. Ik maakte nog de 0-1 maar kregen uiteindelijk in de laatste minuten een tegengoal. We speelden gelijk, waardoor Excelsior alsnog periodekampioen werd. Persoonlijk was dat wel mijn beste wedstrijd."

Inspeelpass
De 20-jarige verdediger kent zijn sterke én zwakke eigenschappen op het veld. "Ik ben sterk in de één-op-één en in het spelen van een directe strakke bal tussen de linies. Zo zet ik spelers vaak vrij op de helft van de tegenstanders waardoor er aanvallend gespeeld wordt. Daarentegen moet ik mijn rechterbeen verbeteren."

Kleine partijen doet Musampa het liefst op de training. "Drie tegen drie, vier tegen vier. Het doet me denken aan vroeger; voetballen op de pleintjes. Conditionele oefeningen of vormen met het hoofd vind ik minder."

Heitinga x Musampa
John Heitinga bracht de linkspoot tot dusver het meest bij. "Bij de O19 was hij anderhalf jaar mijn trainer en nu ook al een heel seizoen bij Jong Ajax. Hij heeft mij zien groeien tot de speler die ik nu ben. Heitinga voelt ons goed aan, weet wat wij nodig hebben en is uitstekend in de omgang met de spelers."

Diezelfde Heitinga was ook onderdeel van het mooiste Ajax-moment van Musampa. "Het kampioenschap met Ajax O19, met John als trainer. Hij kreeg ons allemaal bij elkaar, we hadden een prachtig seizoen. We wonnen ook de beker en speelden goed in de UEFA Youth League."

Enric Llansana en Musampa hebben een goede klik binnen de lijnen. "We hebben inmiddels al twintig wedstrijden samengespeeld en voelen elkaar perfect aan. Als centrale verdedigers heb je verwachtingen van elkaar. We hebben laten zien dat we elkaar kunnen vertrouwen en uitstekend samenspelen."

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Martha Thumb 880

Jong Ajax Uitgelicht | Ar'Jany Martha: 'Tegenstander passeren en iets creëren'

In 'Jong Ajax Uitgelicht' zetten we de sterren van de Toekomst letterlijk in de schijnwerpers. Aan de hand van diverse vragen leren we de selectie van Jong Ajax beter kennen. Welke oefening doen ze het liefst op de training? Met welke teamgenoot hebben ze de beste klik? Wat is hun ultieme voetbaldroom? In de eerste aflevering neemt Ar'Jany Martha plaats in de spotlights.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Rasmussen880

Samenvatting MVV - Jong Ajax

In de laatste uitwedstrijd van het seizoen ging Jong Ajax met 1-0 onderuit tegen MVV in Maastricht. Onder andere Christian Rasmussen, Rio Hillen en Gabriel Misehouy waren nog dicht bij een Amsterdamse goal, maar kwamen niet tot scoren.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Skillgamedouglasmusampa

Jong Ajax Skills Challenge #1 | Douglas en Musampa

In de Jong Ajax Skills Challenges strijden twee Ajax-spelers tegen elkaar in diverse skills games. In de eerste aflevering nemen verdedigers Nordin Musampa en Terrence Douglas het tegen elkaar op. De twee zijn goede vrienden, maar staan voor deze challenge even lijnrecht tegenover elkaar. De vraag is: wie is het meest handig met een bal?

Tags

  • #Douglas
  • #Musampa

Socials