Jong Ajax Uitgelicht | Ar'Jany Martha: 'Tegenstander passeren en iets creëren'

In 'Jong Ajax Uitgelicht' zetten we de sterren van de Toekomst letterlijk in de schijnwerpers. Aan de hand van diverse vragen leren we de selectie van Jong Ajax beter kennen. Welke oefening doen ze het liefst op de training? Met welke teamgenoot hebben ze de beste klik? Wat is hun ultieme voetbaldroom? In de eerste aflevering neemt Ar'Jany Martha plaats in de spotlights.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Matchwinner
Martha's beste wedstrijd van het seizoen was op bezoek bij De Graafschap. "Het was een grimmige wedstrijd en ik kwam als invaller binnen de lijnen. Uiteindelijk gaf ik een assist en maakte ik een doelpunt, waardoor we wonnen. Het voelde heel fijn dat je een bijdrage hebt geleverd aan het team."

Het passeren van tegenstanders behoort tot één van zijn betere eigenschappen. "Een man passeren en uit het niets iets creëren." Aan zijn rechterbeen moet Martha werken. "Het is mijn chocoladebeen, want het gaat niet altijd goed", lacht de aanvaller.

Leermeesters
Twee trainers hebben de achttienjarige tot dusver het meest bijgebracht. "Mitchell van der Gaag en John Heitinga. Van der Gaag heeft mij veel geleerd over het mentale aspect. Daarin heb ik mezelf enorm ontwikkeld, mede dankzij hem. Heitinga hielp mij op het gebied van spelinzicht."

Sinds zijn tijd in Amsterdam heeft Martha twee momenten die hij het mooiste vindt. "Het tekenen van mijn tweede contract en het trainingskamp met Ajax 1. Alles werd daar voor mij geregeld en ik werd heel goed opgevangen. Het gaf een gevoel dat ze vertrouwen in mij hadden."

Connectie
Kian Fitz-Jim en Sontje Hansen zijn twee ploeggenoten waar Martha op het veld een goede klik mee heeft. "We voelen elkaar goed aan en weten wat we kunnen. We begrijpen elkaar op het veld." Binnen de selectie van Ajax 1 is Antony een speler waar Martha graag naar kijkt. "Zijn acties, doelpunten en omschakeling zijn dingen die mij opvallen."

Martha is duidelijk over zijn doelen. "Ik wil een goed seizoen draaien en zo snel mogelijk aansluiten bij het eerste. Slagen in Ajax 1, dat is mijn ambitie."

Gerelateerde artikelen

Martha1280

Clubrecord voor Jong Ajax, Martha late matchwinner

Jong Ajax heeft maandagavond na een goede wedstrijd de punten in eigen huis gehouden. In de sloftfase kopte Ar’Jany Martha de Ajacieden naar een verdiende 2-1-zege op FC Den Bosch. De overwinning betekende een clubrecord: nooit eerder bleef Jong Ajax dertien wedstrijden op rij ongeslagen in de Keuken Kampioen Divisie.

Tags

  • #JongAjax

Socials