Jong Ajax verliest diep in blessuretijd in Utrecht

JFC JA 1280 2

Jong Ajax is maandagavond op de valreep tegen een nederlaag aangelopen. Het uitduel met Jong FC Utrecht leek doelpuntloos te blijven, maar een tegengoal uit een strafschop in de 97e minuut besliste anders: 1-0. Zo slikte Jong Ajax na drie zeges op rij ditmaal een zure nederlaag.

De laatste drie wedstrijden van Jong Ajax leverden allemaal minimaal vijf goals op, waaronder negen een week geleden tegen Jong PSV (5-4) - maar ditmaal was de amusementswaarde minder hoog. De eerste helft leverde nauwelijks echte kansen op. Kristian Hlynsson liet zich wel een aantal keer gelden. De IJslander testte bij een vrije trap doelman Gadellaa en kopte nog op het dak van het doel. Jong FC Utrecht stelde er ook maar een aantal momentjes tegenover.

Wissels aan Amsterdamse kant
Kort na rust incasseerde Jong Ajax een tegenvaller, toen Youri Regeer afhaakte. Een kleine tien minuten later bracht Dave Vos twee nieuwe aanvallende krachten met Christian Rasmussen en Stanis Idumbo Muzambo. Zij vervingen Gabriel Misehouy en Ar'jany Martha.

Ook in de tweede helft bleven de kansen schaars. Na 67 minuten kreeg Jong Utrecht een goede mogelijkheid, Rocco Robert Shein schoot echter voorlangs. Even later leek Banel namens de bezoekers gelanceerd te worden, maar de Utrechtse doelman was op tijd uit zijn doel.

Vos schiet over
Diezelfde Gadellaa moest even later wel lossen, maar ditmaal kon Silvano Vos niet afdrukken na een corner. De middenvelder schoot over. Het leek een voorbode voor een avond zonder doelpunt(en) te worden, maar dat pakte anders uit.

Banel vergreep zich bij het sluiten van de markt aan een doorgebroken Utrecht-speler en moest dat bekopen met een rode kaart en een strafschop tegen. Bij de allerlaatste trap van de wedstrijd schoot Anthony Descotte vanaf de stip de 1-0 tegen de touwen.

Jong FC Utrecht – Jong Ajax 1-0 (0-0)
90+7. Descotte 1-0 (strafschop)

Rode kaart: 90+6. Banel (Jong Ajax)

Jong Ajax: De Graaff; Regeer (51. Jermoumi), Aertssen, Warmerdam, Baas; Vos, Misehouy (59. Rasmussen), Hlynsson; Martha (59. Idumbo Muzambo), Banel, Godts