Jong Ajax verliest in absolute slotfase

Volendamjongajax

Jong Ajax heeft in de absolute slotfase een zeker lijkende overwinning weggegeven op bezoek bij FC Volendam. Na een saaie eerste helft kwam de ploeg dankzij goed spel op 0-2 via Naci Ünüvar en invaller Kian Fitz-Jim. Door drie goals in de laatste paar minuten, waarvan twee in de absolute slotfase, verloor de ploeg van Mitchell van der Gaag alsnog: 3-2.

• #JongAjax

Jong Ajax en FC Volendam begonnen beide weifelend aan het duel. In het eerste half uur gebeurde dan ook niets. FC Volendam probeerde het met wat afstandsschoten die voorlangs gingen, en Jong Ajax meldde zich pas na 25 minuten voor het eerst bij het vijandelijke doel.

Defensief sterk
Een schot van Sontje Hansen werd tot corner verwerkt. Het enige andere Amsterdamse wapenfeit kwam van Jurgen Ekkelenkamp, die dinsdagavond minuten maakte bij Jong Ajax. De Amsterdammers creëerden dus weinig, maar stonden defensief goed. Alleen vlak voor rust was het vrouwen en kinderen eerst, toen Dominik Kotarski reddend moest optreden bij een Volendamse inzet en daarna uit de kluts een schot naast zag gaan.

Waar Jong Ajax voor rust moeite had om de vrije man te vinden, kwam de ploeg na de thee als herboren uit de kleedkamer. De ploeg heerste en had in de eerste minuten van het tweede bedrijf al vaker kunnen scoren. Eerst stierf een mooie aanval via Youri Regeer, Hansen en Ekkelenkamp in schoonheid. Een minuutje later schoot Enric Llansana op de voet van Joey Roggeveen.

Jong Ajax opent de score
Achterin werd er weinig meer weggegeven. Na zestig minuten voetbal werd het overwicht ook op het scorebord vertaald. Hansen soleerde met een mooie actie langs wat Volendammers en stelde daarmee Ünüvar in staat om te scoren. Even later was er een nog mooiere aanval, waarbij Youri Baas de bal uiteindelijk voorzette op invaller Fitz-Jim. Die maakte zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal.

De middenvelder, die eerder deze week tegen SC Cambuur voor het eerst de negenti minuten volmaakte, was eerder in het veld gekomen voor Ekkelenkamp. Samen met Ar’jany Martha werd ook Christian Rasmussen minuten gegund, al konden beiden niet voorkomen dat Volendam wat aan begon te dringen.

Martha zette Jong Ajax nog bijna op 0-3 door met een geweldig schot Roggeveen tot het uiterste te dwingen, maar kreeg het met zijn ploeggenoten toch moeilijk toen Volendam vijf minuten voor tijd nog terugkwam tot 1-2. Jong Ajax had via Martha en Rasmussen de score nog kunnen uitbreiden en leek de overwinning ook wel vrij degelijk over de streep te kunnen trekken. Maar in de absolute slotfase ging alsnog alles mis: uit de kluts kwam FC Volendam op 2-2 en omdat de thuisclub vanuit de aftrap direct weer mocht opstomen was de ramp helemaal compleet. Oud-Ajacied Zakaria El Azzouzi maakte zijn tweede treffer en de derde voor de thuisploeg.

FC Volendam - Jong Ajax 3-2 (0-0)
60. Ünüvar 0-1
71. Fitz-Jim 0-2
85. El Azzouzi 1-2
90+5. Mulattieri 2-2
90+6. El Azzouzi 3-2

Jong Ajax: Kotarski, Q. Timber, Llansana, Kasanwirjo, Baas (89. Musampa), Regeer, Taylor, Ekkelenkamp (66. Fitz-Jim), Hansen (84. Yah), Traoré (66. Rasmussen), Ünüvar (66. Martha)