Fitz-Jim en Hillen: teamgenoten voor het leven

Kian Fitz-Jim en Rio Hillen groeiden allebei op bij AFC in Amsterdam, speelden jarenlang samen bij AZ in Alkmaar en kwamen in de zomer van 2019 gezamenlijk naar Ajax. Dit seizoen maakten de zeventienjarige talenten inmiddels al flink wat minuten bij Jong Ajax.

Tags

  • #Fitz-Jim
  • #Hillen

Socials

De twee boezemvrienden zijn onafscheidelijk. "We hebben bij drie verschillende clubs samengespeeld. We kennen elkaar al heel lang en kennen elkaars ouders ook. We hebben een goede band met elkaar", legt Hillen uit.

Fitz-Jim spreekt in dezelfde bewoordingen over zijn maatje. "Die band hebben we ook op het veld. We kunnen elkaar goed vinden. Ook buiten de lijnen kunnen we over alles met elkaar praten. Ik voel een klik met hem."

In de zomer van 2019 verlieten de vrienden AZ voor Ajax. "Volgens mij werden we ongeveer gelijktijdig benaderd. Al werd wel eerder bekendgemaakt dat Rio naar Ajax ging", herinnert Fitz-Jim zich. "We spraken er wel eens over, maar je kon er niet echt openlijk over praten bij AZ."

Hillen was blij dat zijn vriend uiteindelijk ook de overstap maakte naar sportcomplex de Toekomst. "Ik vond het wel mooi om te horen dat hij ook ging. We zijn allebei Amsterdammers. Ajax is onze club."

Minuten in betaald voetbal
Verdediger Hillen kwam tot nu toe tot zes wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, terwijl hij net als Fitz-Jim nog bij Ajax O18 mag spelen. "Het is weer een stap omhoog. Ik wil zoveel mogelijk minuten in het betaalde voetbal maken en me van daaruit verder ontwikkelen."

Aanvallende middenvelder Fitz-Jim speelde, inclusief de wedstrijd tegen FC Volendam, inmiddels negen duels in Jong Ajax. "Je speelt in de Eerste Divisie tegen oudere mensen, terwijl je normaal tegen leeftijdsgenoten speelt. Het zouden ook qua leeftijd mijn ouders kunnen zijn", lacht hij.

Tags

  • #Fitz-Jim
  • #Hillen

Socials

Gerelateerde artikelen

Volendamjongajax

Jong Ajax verliest in absolute slotfase

Jong Ajax heeft in de absolute slotfase een zeker lijkende overwinning weggegeven op bezoek bij FC Volendam. Na een saaie eerste helft kwam de ploeg dankzij goed spel op 0-2 via Naci Ünüvar en invaller Kian Fitz-Jim. Door drie goals in de laatste paar minuten, waarvan twee in de absolute slotfase, verloor de ploeg van Mitchell van der Gaag alsnog: 3-2.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Thumbjongajaxcambuur

Jong Ajax pakt punt tegen Cambuur

Jong Ajax heeft thuis een punt overgehouden aan het duel met gedoodverfde titelkandidaat SC Cambuur. Na een uitstekende eerste helft leidde het nog met 1-0 dankzij een doelpunt van Naci Ünüvar, maar mocht het ondanks de Friese gelijkmaker toch tevreden zijn met het resultaat: 1-1.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Thumbbijwinstjong

Highlights | Jong Ajax - Cambuur

De highlights van het duel tussen Jong Ajax en Cambuur, gespeeld in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdammers verweerden zich kranig tegen de ploeg uit Leeuwarden, maar een doelpunt van Naci Ünüvar bleek niet genoeg voor de drie punten.

Tags

  • #JongAjax

Socials