Jong Ajax verliest opnieuw

Header 1420
Header 1420

Jong Ajax is het even kwijt. Nadat het een week eerder met 6-2 verloor bij Excelsior, ging ook Almere City er nu met de punten vandoor. Ondanks een treffer van Naci Ünüvar werd het 1-3 voor de bezoekers.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Matige eerste helft
Beide ploegen begonnen aarzelend aan het duel. Zowel Jong Ajax als Almere City kenden een slordige openingsfase, al was Almere City iets scherper in de duels. Het was een vlugge counter die de Jong Ajax-defensie uiteen speelde. Ook na de 0-1 was Jong Ajax geen schim van de ploeg die zo’n lange periode ongeslagen was.

Alleen linksback Youri Baas en Enric Llansana, ditmaal opererend vanaf het middenveld, onttrokken zich enigszins aan de malaise. Voordat Almere na een half uur opnieuw uit een counter zelfs de 0-2 scoorde, was alleen Sontje Hansen gevaarlijk geweest. Het leek dan ook een kansloze exercitie te worden, maar uit het niets viel de aansluitingstreffer: Baas kwam goed door vanaf links en gaf een panklare voorzet die Ünüvar alleen maar binnen hoefde te lopen.

Het bracht het vuur iets terug bij Jong Ajax, maar mocht blij zijn dat het uit de enige echte kans van de eerste helft scoorde en zo na rust nog alles had om voor te spelen. Met Ar’Jany Martha voor centrale verdediger Gibson Yah ging Jong Ajax dan ook wat anders staan: Hansen ging naar de spits en Christian Rasmussen zakte een linie terug naar de 10-positie.

Daar stond ook Kristian Hlynsson, die een stuk beter voor de dag kwam dan voor rust en het spel vaker naar zich toe trok. Toen Hansen net een teen tekortkwam na een voorzet van Ünüvar hing de gelijkmaker in de lucht. Opnieuw een scherpe counter van Almere bleek Jong Ajax te machtig: 1-3.

Debuut Misehouy
De treffer bleek de doodsteek voor het duel, want het ontbeerde Jong Ajax aan vertrouwen om er nog een resultaat uit te slepen. John Heitinga gunde de 16-jarige middenvelder Gabriel Misehouy nog wel een invalbeurt en daarmee zijn debuut in het betaald voetbal. Het was een klein memorabel moment in een wedstrijd die iedereen het liefst snel wil vergeten.

Jong Ajax – Almere City 1-3 (1-2)
11. Puriel 0-1
28. Wildeboer 0-2
36. Ünüvar 1-2
54. Puriel 1-3

Opstelling Jong Ajax: Gorter, Van Gelderen, Yah (46. Martha), Musampa (70. Vos), Baas (87. Salah-Eddine), Llansana, Warmerdam, Hlynsson (79. Misehouy), Rasmussen, Hansen (88. Banel), Ünüvar

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

SITE Thumb CL Groups Stage

Clip | The Champions League is back again!

De eerste Europese wedstrijd van Ajax in 2022 staat voor de deur. Woensdag staat Benfica in Lissabon tegenover de ploeg van trainer Erik ten Hag. Tijd voor een filmische warming-up!

Tags

  • #UCL
  • #BENAJA

Socials

Mazraouiborstbox1280

Highlights Willem II - Ajax | Goede generale

Ajax boekte zaterdagavond in Tilburg een late overwinning op Willem II. De goal in minuut 81 van Jurriën Timber bleek genoeg voor een 0-1-overwinning. De driepunter betekende een goede generale voor Ajax richting het treffen met Benfica komende woensdag in de UEFA Champions League.

Tags

  • #WILAJA

Socials

Hallerhighlights

Champions League-topscorer Haller: 'Nooit gedacht op dit podium te mogen staan'

In zijn debuutseizoen in de UEFA Champions League maakt Sébastien Haller een verpletterende indruk. De Ajax-spits is met tien goals in zes duels zelfs de topscorer van de groepsfase. In aanloop naar de achtste finale in Lissabon tegen Benfica zetten we Haller letterlijk en figuurlijk in de spotlights.

Tags

  • #UCL
  • #Haller

Socials