Jong Ajax verliest thuis van Jong PSV

Thumb (1)
Thumb (1)

Jong Ajax wacht nog steeds op de 1e punten van het seizoen. Net als tegen N.E.C had het team van Mitchell van der Gaag tegen Jong PSV minimaal een punt verdiend, maar verloor het jammerlijk met 1-2. Het enige Amsterdamse doelpunt kwam op naam van Jurgen Ekkelenkamp.

• #JongAjax

Naast Ekkelenkamp kwam Jong Ajax met behoorlijk wat ervaring aan de aftrap. Ook Lassina Traoré en Jurriën Timber startten en zijn broer Quinten Timber begon vanaf de rechtsbackpositie. Dit betekende dat Youri Regeer dit keer rechtsbuiten stond.

Gevaarlijk van afstand
Jong Ajax startte prima aan de wedstrijd. De thuisploeg nam het initiatief en creëerde enkele kansen, zij het van enige afstand. Zo redde doelman Delanghe bekwaam op poeiers van Ekkelenkamp en Traoré.

Het leek dan ook wachten op de 1-0, maar de 1e keer dat Jong PSV in de buurt van Dominik Kotarski verscheen was het ook direct raak. Een vrije trap van Justin de Haas werd van richting veranderd en belandde zo in het Ajax-doel: 0-1.

Coach Mitchell van der Gaag had onder meer de beschikking over Jurriën Timber en Lassina Traoré.

Nauwelijks van de schrik bekomen kreeg Jong Ajax al snel nog een domper te verwerken. Quinten Timber viel geblesseerd uit en terwijl hij richting catacomben strompelde speelde Jong PSV de overtalsituatie direct uit. Cheick Touré schoot van dichtbij binnen: 0-2.

Net als tegen NEC duurde het even voordat Jong Ajax de schroom van zich af kon gooien. Het spel werd iets slordiger en Jong PSV had ineens weinig moeite meer om de wedstrijd te controleren. Ekkelenkamp was nog wel dichtbij met een schot. Toen ook Giovanni de rebound naast schoot, leek het op een flinke teleurstelling uit te draaien.

Aansluiting op slag van rust
Toch was er op slag van rust eindelijk een moment van grote klasse. Regeer vond Traoré, die op zijn beurt op Ekkelenkamp inspeelde. Via een dubbele 1/2 dansten ze door de Jong PSV-verdediging: 1-2.

Wie na rust een stormend Jong Ajax verwachtte, kwam bedrogen uit. Het probeerde halfslachtig de aanval te zoeken, maar Jong PSV kreeg de beste kansen. Het zit defensief nog niet echt lekker bij Jong Ajax dit seizoen, maar gelukkig voorkwam de paal een definitieve nekslag.

Toen PSV'er De Haas 20 minuten voor tijd zijn 2e gele kaart kreeg, stond niets een slotoffensief nog in de weg.

Teleurstelling bij de Ajacieden. Na 3 speelronden staat de teller nog op 0 punten.

Zeker met het inbrengen van Brian Brobbey gebeurde er ook weer wat voorin, en zijn harde kopbal ging maar net naast. Ook collega-invaller Naci Ünüvar was dichtbij: zijn indraaiende corner raakte de paal. Met wederom een vrije kopkans voor Brobbey leek de gelijkmaker eigenlijk niet te kunnen uitblijven.

Enkele kansen ten spijt, wilde het maar niet lukken. Jong PSV bleef piepend en krakend overeind. Zodoende vindt Jong Ajax zichzelf nu terug in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie.

Jong Ajax – Jong PSV 1-2 (1-2)
18. De Haas 0-1