Jong Ajax boekt in Utrecht eerste zege van 2021

Thumbjongajaxjonhfcutrecht
Thumbjongajaxjonhfcutrecht

Jong Ajax heeft de eerste overwinning van 2021 te pakken. Op bezoek bij Jong FC Utrecht kwam het al vroeg op voorsprong door Brian Brobbey. Een eigen doelpunt van Utrecht (na knap doorzetten van Victor Jensen) en een late goal van Utrecht-invaller Tim Pieters zorgde voor de 1-2-eindstand.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Youri Regeer mocht ditmaal in de centrale verdediging starten, ter vervanging van de geblesseerde Llansana. Dit zorgde ervoor dat het vrijgekomen plekje op het middenveld werd ingenomen door Donny Warmerdam, die zijn goede invalbeurten van de laatste weken dus beloond zag worden met een basisplaats. Ook de aanval kende met Brobbey en Sontje Hansen weer wat ‘nieuwe’ gezichten.

Flitsend begin
Jong Ajax liet er geen misverstand over bestaan dat het eindelijk eens wilde afrekenen met de mindere reeks van de afgelopen maanden. In de tweede minuut kwam de bal uit de kluts voor de voeten van Brobbey, die op randje buitenspel hard uithaalde en Jong Ajax op voorsprong zette.

00:00/00:00
  • Auto

Het bleek de opmaat tot een uitstekende eerste helft, want Brobbey had in het eerste half uur nog twee keer kunnen scoren. Eerst miste hij oog in oog met de keeper, even later kopte hij op aangeven van Youri Baas maar net naast.

Jong Utrecht zette er weinig tegenover, en had moeite met het Amsterdamse middenveld. Regeer dribbelde regelmatig in en zag de middelste linie met Taylor, Warmerdam en Jensen mooie combinaties maken.

Vlak voor rust ging Jensen weer een aanval aan, probeerde te kaatsen met Hansen en wist na goed doorzetten de achterlijn te bereiken. Met een uiterste krachtsinspanning zette hij nog voor en scoorde via het been van Utrecht-verdediger Marengo de 0-2. Officieel een eigen doelpunt, maar voor een groot deel op het conto van de 20-jarige Deen.

Solide tweede helft
Ook na rust controleerde Jong Ajax volledig, al was het iets minder dominant dan voor de pauze. Via Warmerdam (schotje) en Ar’jany Martha (hard diagonaal schot naast) had het kunnen scoren, maar achterin gaf het helemaal niets weg. Jong FC Utrecht, dat de afgelopen twee wedstrijden won, kwam niet door de Ajax-defensie en Kjell Scherpen werd dan ook nauwelijks getest.

Ondanks het uitblijven van echt grote kansen speelde Jong Ajax dus een solide pot, en voetbalde het een stuk makkelijker dan in de voorgaande weken. Een late aansluitingstreffer van invaller Tim Pieters, bleek voor FC Utrecht onvoldoende.

De drie punten waren zeer welkom voor Jong Ajax, dat klimt naar de elfde plek op de ranglijst en weer omhoog mag kijken.

Jong FC Utrecht – Jong Ajax 1-2 (0-2)
2. Brobbey  0-1
43. Marengi 0-2 (e.d.)
90. Pieters 1-2

Opstelling Jong Ajax: Scherpen, Kasanwirjo, Regeer, Musampa, Baas, Taylor, Warmerdam (87. Fitz-Jim) , Jensen, Martha (71. Ünüvar), Brobbey (32. Pinas), Hansen (87. Giovanni)

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Taylor

Highlights Jong FC Utrecht - Jong Ajax

Jong Ajax kwam maandagavond uitstekend voor de dag tegen Jong Utrecht en won met 1-2. De basis voor de eerste overwinning sinds 7 november werd gelegd door goals van Brian Brobbey en Victor Jensen aan het begin en einde van de eerste helft.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Ossjongajax1280

Jong Ajax ook in de derde periode live te volgen

De wedstrijden van Jong Ajax zijn ook in de derde periode live te volgen via ESPN. Vanwege de coronacrisis zijn er geen supporters welkom in de stadions. Daarom waren de eerste twee periodes van de Keuken Kampioen Divisie al volledig live te volgen via ESPN. Daar is nu dus officieel nog een periode aan vastgeplakt.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Jongajax

Highlights Jong Ajax - Helmond Sport | Eerste punt van 2021

Voor Jong Ajax was er zaterdag het tweede duel van 2021, op sportcomplex de Toekomst nam de ploeg van Mitchell van der Gaag het op tegen Helmond Sport. In een open duel werd het eerste punt van de tweede seizoenshelft gepakt: 2-2.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl