Jong Ajax wint tegen MVV voor derde keer op rij

Danilojongajax
Danilojongajax

Jong Ajax heeft voor de derde keer op rij de volle buit gepakt. Op sportcomplex De Toekomst werd MVV met 3-1 verslagen. Danilo (2) en Naci Ünüvar maakte de goals aan de zijde van Ajax.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Naast spits Danilo mocht ook Devyne Rensch minuten maken. Hij vormde samen met Rio Hillen de centrale verdediging en zag Donny Warmerdam en Kian Fitz-Jim voor zich opgesteld staan. Laatstgenoemde miste, samen met Youri Regeer, dit seizoen nog geen minuut.

Setford laat zich zien
Ook Charlie Setford mocht starten en kon in zijn tweede wedstrijd voor Jong Ajax direct uitblinken. Vasthouden van Rensch leidde tot een strafschop voor MVV, maar de inzet van Blummel werd uitstekend gekeerd door de zeventienjarige doelman. Jong Ajax had daarvoor al enkele goede kansen bij elkaar gespeeld en combineerde sowieso iets makkelijker dan de bezoekers.

Nadat Victor Jensen even later werd neergehaald binnen het strafschopgebied, kende de arbiter wederom een penalty toe.  Danilo was wél scherp: 1-0.

Nadat Fitz-Jim en Warmerdam nog voor Jong Ajax hadden kunnen scoren, bracht een heerlijke aanval een mooi slotakkoord van de eerste helft. Christian Rasmussen legde voor op rechts, Regeer kon de bal net binnenhouden en via Jensen, Warmerdam en Danilo dook Ünüvar ineens op voor de MVV-doelman. Binnenkantje paal, 2-0.

Wisselingen na rust
Jong Ajax bleef er lustig op los combineren. Een uitstekende steekpass van Rasmussen zette Danilo alleen voor de keeper, die met een prachtig boogballetje doelman Nijhuis kon verschalken. Door de 3-0 was het verzet van MVV definitief gebroken en kon Jong Ajax lekker gaan tikken.

Met name Rasmussen en Ünüvar, die beiden een goede wedstrijd speelden, creëerden maar misten ook kansen. Aan de andere kant maakte Dzepar de Limburgse eretreffer.

Veel maakte dat niet meer uit, want door de 3-1-overwinning meldt Jong Ajax zich voor het eerst in het linkerrijtje van de Keuken Kampioen Divisie.


Jong Ajax – MVV 3-0 (2-0)

33. Danilo 1-0 (pen.)
45+1. Ünüvar 2-0
60. Danilo 3-0
90+4. Dzepar 3-1

Jong Ajax: Setford, Regeer (52. Llansana), Rensch (46. Van Gelderen), Hillen (61. Musampa), Baas, Fitz-Jim, Warmerdam (90+1. Salah-Eddine), Jensen, Rasmussen, Danilo (60. De Waal), Ünüvar (90+1. Giovanni)

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Jongajaxjuicht

Jong Ajax wint in Almere dankzij Kudus en De Waal

Jong Ajax heeft de smaak te pakken. Na een heerlijke overwinning op NAC eerder deze week, werd nu Almere City aan de zegekar gebonden. Met Mohammed Kudus de eerste helft als uitblinker op het veld, stal Max de Waal na rust de show: hij scoorde een onvervalste hattrick: 2-4.

Tags

  • #JongAjax

Socials