Jong Ajax wint in Almere dankzij Kudus en De Waal

Jongajaxjuicht
Jongajaxjuicht

Jong Ajax heeft de smaak te pakken. Na een heerlijke overwinning op NAC eerder deze week, werd nu Almere City aan de zegekar gebonden. Met Mohammed Kudus de eerste helft als uitblinker op het veld, stal Max de Waal na rust de show: hij scoorde een onvervalste hattrick: 2-4.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Kudus maakte na lange absentie - hij raakte in de voorbereiding geblesseerd tegen Anderlecht - eindelijk weer eens minuten. De basiself van Jong Ajax kende verder weinig wijzigingen ten opzichte van het team dat eerder deze week NAC Breda met 6-3 naar huis stuurde. Buiten Kudus begon ook Donny Warmerdam vanaf het middenveld, hij speelde op de plaats van Kenneth Taylor.

Warmerdam had zijn basisplaats snel luister bij kunnen zetten met een doelpunt, want in de derde minuut kopte hij al op de paal na een afgemeten voorzet van Regeer. De rechtsback was net als in de vorige wedstrijden weer veelvuldig te vinden op de rechtsbuitenpositie, wat voor veel extra gevaar zorgde.

Een prima begin van Jong Ajax, maar toch was de organisatie in een periode van vijf minuten even helemaal weg. Eerst kon Duijvestijn vrij de 1-0 maken, even later kon Regeer met een acrobatische redding voorkomen dat Almere op 2-0 kwam. Maar Jong Ajax herstelde, net zoals tegen NAC, al snel van de domper.

Kudus regisseur
Jong Ajax kreeg de controle weer terug, bepaalde het tempo en na een heerlijke actie van Christian Rasmussen kon Kudus met een hard schot gelijkmaken. De 21-jarige Ghanees was verreweg de beste man op het veld en stelde even later met een splijtende dieptepass Regeer in staat om Jong Ajax op voorsprong te zetten.

De rechtsback schrok echter zo van die opgelegde kans dat hij net over mikte en ook Kian Fitz-Jim had vlak voor rust - wederom op aangeven van Kudus - kunnen scoren; zijn pegel werd echter overgetikt door doelman Woud.

Kudus bleef na rust achter in de kleedkamers. In zijn plaats kwam rechtsback Liam van Gelderen, waardoor Regeer doorschoof naar zijn vertrouwde middenveld. De tweede helft was nog jong toen Regeer door toedoen van een opponent in het strafschopgebied neerging. De Waal schoot de toegekende strafschop onberispelijk binnen: 1-2.

Technisch de betere
Qua positiespel bleef Jong Ajax de betere en moest het zorgen dat Almere er niet een te fysiek duel van maakte. Fitz-Jim en zeker Naci Ünüvar verzuimden om Jong Ajax op ruimere voorsprong te zetten. Even daarvoor was Warmerdam ook dicht bij een doelpunt, maar Woud redde wederom bekwaam.

Net op het moment dat Almere zich opmaakte voor een alles-of-niets-offensief, sloeg Jong Ajax nogmaals toe. Een uitstekende counter kwam via Rasmussen in de rebound voor de voeten van De Waal, die uitermate koel bleef en knap binnenschoot. Jong Ajax was helemaal los, want vlak erna kreeg het wéér een penalty en weer was het De Waal die scoorde: ditmaal met een onvervalste ‘Panenka’. Geen misselijk doelpunt, en zo vindt De Waal zich opeens bovenaan terug in de topscorerslijst.

De Waal kreeg na zijn zuivere hattrick de bal mee.

De Waal kreeg na zijn zuivere hattrick de bal mee.

Almere kwam nog terug tot 2-4, maar die goal viel te laat en deed niets af aan een uitstekende wedstrijd van Jong Ajax, dat met tien goals in twee wedstrijden nu echt alle schroom van zich af heeft gegooid en steeds beter begint te draaien.

Almere City – Jong Ajax 2-4 (1-1)
11. Duijvestijn 1-0
20. Kudus 1-1
55. De Waal 1-2 (pen.)
77. De Waal 1-3
83. De Waal 1-4 (pen.)
88. Wildeboer 2-4

Opstelling Jong Ajax: Raatsie, Regeer, Hillen, Musampa, Baas, Fitz-Jim, Warmerdam (81. Hlynsson), Kudus (46. Van Gelderen), Rasmussen, De Waal, Ünüvar (81. Martha)

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen