Jurriën Timber na winst in Klassieker: 'Nu doorpakken'

Zondag speelde Jurriën Timber zijn eerste Klassieker. De jonge verdediger blikt tevreden terug op het duel met Feyenoord en kijkt uit naar de wedstrijd in de KNVB Beker tegen AZ.

Tags

  • #Timber

Socials

De 1-0 van Ryan Gravenberch na iets meer dan twintig minuten was genoeg voor de overwinning afgelopen zondag. "Het ging niet makkelijk", vond Timber. "Maar winnen is het belangrijkste. En dat ook nog tegen mijn oude club, dat is helemaal speciaal. Ik heb nog met Lutsharel Geertruida gespeeld. Verder met niemand."

Steeds fitter
Timber vond dat het juist na de goal van zijn teamgenoot minder ging met Ajax. "Feyenoord ging hoger druk zetten. Wij hebben daar niet zo'n goed antwoord op gegeven. Wij moesten op een andere manier gaan spelen, we moesten strijd erin gooien. Dat hebben we gedaan."

Daarbij voelde de verdediger kramp aan het einde van het duel. Niet gek na een blessure. "Ik ben steeds fitter aan het worden. Ik voelde dat op de training al wel, maar een wedstrijd is anders. Maargoed, we moeten snel weer door. Woensdag wacht alweer een wedstrijd."

Jurriën Timber in actie tegen Feyenoord.

Jurriën Timber in actie tegen Feyenoord.

Dan wacht AZ in de KNVB Beker. Een geduchte tegenstander. Ajax verloor afgelopen voetbaljaargang twee keer van de Alkmaarders. "Misschien zijn ze wat minder dan vorig seizoen, maar tegen topploegen komen ze altijd goed voor de dag. We moeten ready zijn."

"Ze hebben altijd goede talenten, goede jongens. Daarnaast heeft AZ veel snelheid voorin. Dat zijn wel hun kwaliteiten. Wij moeten zelf de restverdediging goed op orde hebben en druk blijven zetten. Dan houden we AZ op slot. Het is een bekerwedstrijd en dus alles-of-niets. Nu doorpakken."

Tags

  • #Timber

Socials

Gerelateerde artikelen

THUMBONANA

Rewind | Ajax - Feyenoord

Een filmische terugblik op de Klassieker van afgelopen zondag. De mannen van Erik ten Hag vochten zich op karakter langs Feyenoord.

Tags

  • #AJAFEY

Socials

Thumbhighlightstadic

Highlights Ajax - Feyenoord | Strijdend naar de zege

Het was een Klassieker van uitersten. Ajax speelde het eerste halfuur zeer dominant en kwam in die periode verdiend op voorsprong via Ryan Gravenberch. In de tweede helft moest het uit de tenen komen bij Ajax, maar de ploeg van Erik ten Hag hield op het tandvlees stand én won: 1-0.

Tags

  • #AJAFEY

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl