Ten Hag over gewonnen Klassieker: 'Groot compliment aan de ploeg'

Erik ten Hag is trots op de instelling van zijn ploeg. Ajax versloeg Feyenoord met 1-0 en dat betekende de honderdste overwinning met Ajax voor de coach.

Tags

  • #AJAFEY

Socials

De trainer zag zijn ploeg in de tweede helft vechten voor wat het waard was. "We moesten overleven", aldus Ten Hag. "Dat kwam uit onze tenen. Daarvoor geef ik de ploeg een groot compliment."

Over het niveau in de eerste veertig minuten is hij te spreken. "We waren goed aan de bal, dus met het vinden van de ruimtes hadden we toen niet zoveel moeite. Daarna hadden we het soms wel lastig met het verticaal spelen."

Mentaliteit 
"Je kunt niet altijd goed spelen", vervolgt Ten Hag. "Er hingen spandoeken in het stadion over mentaliteit en wilskracht. In die geest hebben wij in de tweede helft gespeeld."

Dat de honderdste zege van Ten Hag als trainer van Ajax juist in de Klassieker kwam, was natuurlijk bijzonder. "Mijn eerste was in een Klassieker en dat de honderdste dat ook mag zijn, is prachtig. Maar ik ben vrij nuchter onder zulke statistieken. Woensdag staat de beker al weer op het spel." 

Tags

  • #AJAFEY

Socials

Gerelateerde artikelen

Mazraoui (1)

Verslag | Zwaarbevochten Klassieker-zege voor Ajax

Ajax heeft zondagmiddag in eigen huis op zwaarbevochten wijze de Klassieker gewonnen. In de Johan Cruijff ArenA werd Feyenoord met 1-0 verslagen door een goal van Ryan Gravenberch halverwege de eerste helft.

Tags

  • #AJAFEY

Socials

Podcast3

Bojan: 'Ik herinner me dat het altijd speciaal was tegen Feyenoord'

Het was lang wachten geblazen, maar het moment is zondag eindelijk daar. Ajax gaat het voor het eerst in bijna vijftien maanden opnemen tegen Feyenoord. In deze speciale aflevering van de Ajax Podcast over de Klassieker praatten we uitgebreid met een oud-Ajacied die weliswaar slechts een seizoen in Amsterdam actief was, maar wel drie keer de clash tegen Feyenoord meemaakte: Bojan Krkic. In zijn tweede Klassieker werd hij verkozen tot man van de wedstrijd.

Tags

  • #AjaxPodcast
  • #AJAFEY

Socials