Kalokoh: 'Ik hoop het team op sleeptouw te nemen tegen Feyenoord'

Ajax O18 zit in een drukke periode. Komende week wacht het UEFA Youth League-duel met Liverpool, maar eerst moet zaterdag de mini-Klassieker tegen Feyenoord afgewerkt worden. Trainer Frank Peereboom en David Kalokoh kijken uit naar het treffen met de Rotterdammers. "Tuurlijk ligt er extra druk, maar ik hou van die druk."

Tags

  • #AjaxO18

Socials

"Je hebt veel momenten dat je ergens aan kunt werken en je ziet daarin veel dingen terug. De wedstrijden zijn dan een mooie graadmeter om te zien waar we staan", aldus Peereboom, die tevreden is over de prestaties van Ajax O18. "Over het algemeen hebben we goede resultaten geboekt. Maar de ontwikkeling die we daaraan koppelen vinden we veel belangrijker. We hebben veel mensen laten spelen, ook op internationaal niveau."

Mooie weken
Ajax O18 is met vijf winstpartijen en één nederlaag lijstaanvoerder in de competitie. Afgelopen zaterdag wonnen de talentvolle Amsterdammers op sportcomplex De Toekomst met 3-2 van De Graafschap. "We hebben tegen grote ploegen uit Nederland kunnen spelen. We hebben één keer verloren in de competitie. Dat was niet terecht, maar dat gebeurt ook en is leerzaam. Internationaal hebben we het nog in eigen hand, er komen mooie weken aan", aldus Peereboom.

Kalokoh is ook tevreden over de seizoensstart. "Maar het is ook wel zwaar. Vorig seizoen heb ik niet veel wedstrijden gespeeld door blessures en dit seizoen heb ik bijna alles gespeeld. Dit seizoen ben ik wel fit, maar bij de derde wedstrijd in de week moet ik wel wennen."

Revanche
"We zitten er lekker in en spelen zaterdag tegen Feyenoord. Het is een belangrijke pot om eerste te blijven", vervolgt het Ajax-talent, dat uitkijkt naar het Youth League-duel met Liverpool. "Dan moeten we even revanche nemen."

De Europese wedstrijden zijn een belangrijke ervaring in de ontwikkeling van de jeugdspelers van Ajax. "Dat is denk het hele pakket. Het reizen en het leven op zo’n dag", vertelt trainer Peereboom. "Het is ook best wel hectisch als we kijken naar bijvoorbeeld Napoli-uit. Met een politie-escorte, continu herrie en een vuurwerkshow in de avond. Alles erop en eraan. Dat is uiteindelijk wat je ook bij het eerste elftal kunt meemaken. Daar bereid je de jongens op voor en dat is een heel stuk bagage dat ze meenemen in hun weg naar Ajax 1."

Extra druk
De O18 bereidt zich niet anders voor op de komende affiches in vergelijking met de andere wedstrijden. "Maar we zijn wel nog scherper", benadrukt Kalokoh. "Feyenoord is voor ons ook gewoon een opponent. Het heeft wel iets meer lading en het is een uitwedstrijd, dus ook goed om mee te maken. Maar we bereiden ons gewoon voor zoals we dat altijd doen", vult Peereboom aan.

"Ik heb het nu al een aantal keer in verschillende hoedanigheden meegemaakt en er zit altijd een bepaalde druk op. Er gebeurt altijd wel wat", vervolgt de trainer van Ajax O18. "Dat is goed voor die gasten. Het is een wedstrijd op zich, maar we moeten ons niet laten afleiden door randzaken. We moeten ons concentreren op onze doelen en ontwikkeling."

Gerelateerde artikelen

Rasmussen Portret Still 1280

Dit is het Amsterdamse leven van Rasmussen: 'Heitinga heeft geholpen om de persoon te worden die ik nu ben'

"Het is dichtbij Ajax, dichtbij Schiphol, dicht bij de stad. Ik heb het prima hier." Christian Rasmussen voelt zich thuis op de Amsterdamse Zuidas. De aanvaller van Jong Ajax kwam op zestienjarige leeftijd van FC Nordsjaelland naar Ajax. Drie jaar later woont hij op zichzelf, speelt hij wekelijks zijn wedstrijden bij Jong Ajax en traint hij regelmatig mee met Ajax 1. We praten met hem over zijn jeugd, de band met zijn zus en krijgen een rondleiding in zijn indrukwekkende appartement.

Tags

  • #Rasmussen

Socials