Dit is het Amsterdamse leven van Rasmussen: 'Heitinga heeft geholpen om de persoon te worden die ik nu ben'

"Het is dichtbij Ajax, dichtbij Schiphol, dicht bij de stad. Ik heb het prima hier." Christian Rasmussen voelt zich thuis op de Amsterdamse Zuidas. De aanvaller van Jong Ajax kwam op zestienjarige leeftijd van FC Nordsjaelland naar Ajax. Drie jaar later woont hij op zichzelf, speelt hij wekelijks zijn wedstrijden bij Jong Ajax en traint hij regelmatig mee met Ajax 1. We praten met hem over zijn jeugd, de band met zijn zus en krijgen een rondleiding in zijn indrukwekkende appartement.

Tags

  • #Rasmussen

Socials

Na de rondleiding nemen we plaats aan de rand van zijn keuken en leren we de Deen beter kennen. Hij zegt zich prettig te voelen op de Zuidas, beter in ieder geval dan in zijn vorige woonplaats: Amstelveen. "Daar was het wat saai", glimlacht hij. "Daar gebeurt niks."

Het leven in Amsterdam
Geef hem dan de Zuidas maar, waar hij ook een prachtig uitzicht heeft over de stad en de buitengebieden van de hoofdstad. Terwijl hij op het balkon staat, kijkt hij uit op de straat. "Ik heb hier de zon van 09:00 uur tot 15:00 uur, ongeveer. De zon gaat rond 21:00, 22:00 uur daar weer onder in de zomer", wijst Rasmussen tussen de gebouwen door.

Terwijl Rasmussen een pastaatje kookt, vertelt hij over Ajax en het opgroeien in Amsterdam. "Ik heb veel aan mijn ouders en zus gehad. Mijn zus is twee jaar ouder en heel volwassen voor haar leeftijd."

"Ik spreek nog elke dag met mijn familie", legt hij uit. "Dan is het niet uren, maar gewoon tien minuutjes via FaceTime. Voor mij is het geen big deal, maar mijn familie wil mij graag zien."

Perfecte match
Naast zijn familie is zeker nog één persoon belangrijk in zijn leven en carrière bij Ajax: John Heitinga. "Toen ik bij Ajax O17 speelde, was hij trainer bij Ajax O19. Ik trainde af en toe mee met dat team en hij pushte mij altijd. Als hij tegen mij schreeuwde dan was dat om een goede reden. Hij heeft mij geholpen om de persoon te worden die ik nu ben. Hij gelooft in mij en ik geloof in hem. We zijn een goede match.

Gerelateerde artikelen

Heitinga 1280 De Graafschap

Heerlijke avond Jong Ajax: 'We maken kans op de goal van de maand'

Jong Ajax – De Graafschap werd een heerlijke wedstrijd op een prachtige avond. De ploeg maakte schitterende doelpunten, zag Siem de jong terugkeren op de Toekomst en had een debutant op doel staan. "Hopelijk mag ik dit shirt komend weekend weer aan."

Tags

  • #JongAjax

Socials

Rasmussen 880

Jong Ajax Uitgelicht | Christian Rasmussen: 'Ik vertrouw hem en hij mij'

In 'Jong Ajax Uitgelicht' zetten we de sterren van de Toekomst letterlijk in de schijnwerpers. Aan de hand van diverse vragen leren we de selectie van Jong Ajax beter kennen. Welke oefening doen ze het liefst op de training? Met welke teamgenoot hebben ze de beste klik? Wat is hun ultieme voetbaldroom? In de vierde aflevering neemt Christian Rasmussen plaats in de spotlights.

Tags

  • #Rasmussen

Socials