Kalokoh: 'Ik wil mensen langs de kant laten genieten'

Header Kalokoh 1280
Header Kalokoh 1280

David Kalokoh, buitenspeler van Ajax O18, speelt woensdag met zijn ploeg in de tussenronde van de UEFA Youth League tegen MTK Boedapest. De Ajacied kijkt uit naar het duel in Hongarije. "Het is één wedstrijd, een tweede kans krijgen we niet."

Tags

  • #UYL
  • #Kalokoh

Socials

Kalokoh liet zich tijdens het huidige UEFA Youth League-seizoen al regelmatig zien. De Ajacied scoorde in zes duels drie keer en gaf twee assists. Vooral zijn treffer op bezoek bij Rangers FC was van grote klasse. "Zo wil ik graag spelen. Kappen, draaien en afronden. Ik kreeg veel berichten na afloop. Het zijn kleine dingen, maar ze stimuleren me wel."

Vermaak
Een publieksspeler. Zo omschrijft hij zichzelf. "Veel supporters langs de lijn, daar houd ik van. Ik ben een speler die het publiek graag entertaint. Met meer mensen aan de zijkant, speel ik vaak nog beter. Ik wil mensen langs de kant laten genieten. De actie en afronding tegen Rangers FC zijn daar een goed voorbeeld van."

Woensdag wacht in Hongarije MTK Boedapest. "Het is een fysieke ploeg, maar we moeten ons eigen spel spelen. Het is maar één wedstrijd en een tweede kans krijgen we niet. We moeten het afmaken in Boedapest, want het is een mooi toernooi en we willen meer dan dit."

Samen reizen, samen eten en samen rusten. Tijdens een Europese trip zijn de Ajacieden heel veel bij elkaar. "Tijdens deze wedstrijden zijn we de hele tijd bij elkaar. Je krijgt een betere band met teamgenoten. Europese duels zijn altijd mooi. We kijken er met het team naar uit, spreken er veel over en hebben al gekeken in welk stadion we spelen. Ik wil woensdag mijn stempel drukken op de wedstrijd met mijn acties en passeerbewegingen. Naar dit soort wedstrijden kijk ik écht uit."

De geboren Venlonaar speelt sinds 2018 in de jeugdopleiding van Ajax en voelt zich thuis op de Toekomst. "Er is veel veranderd, maar ik ben eraan gewend. Het is hier allemaal wat harder en de speelstijl is volledig anders." Ondanks zijn huidige, goede vorm moest de buitenspeler vorig seizoen 'schakelen'. "Ik kampte met veel kleine blessures en was niet fit."

Praten
"Ik moest mijn voetballeven professionaliseren", gaat hij verder over het moeilijke seizoen. "Letten op mijn voeding en zaken bespreekbaar maken. Voorheen communiceerde ik nooit ergens over en bleef ik kwakkelen. Ik ben nu iedere dag van de week bezig met alles wat ik inneem om zo fit mogelijk te zijn. Ik had nooit een blessure. Ik houd van voetballen en vond het een moeilijke periode. Door veel met de fysio te praten en anders te gaan leven ben ik nu fit."

Praten is niet iets wat hij graag doet. "Ik houd er niet zo van. Maar als ik alles binnenhoud weet niemand hoe ik me voel en verandert er niks. Daarnaast zorg ik, als ik vrij ben, dat ik weinig afleiding heb. Zo behoud ik mijn focus, ook op dagen zonder het voetbal. Die focus helpt mij om beter te worden en mijn ontwikkeling te versnellen, heb ik gemerkt. Nu gaat het goed en wil ik die focus behouden."

"Als ik mezelf vooral op het conditionele aspect en mijn kracht blijf verbeteren ben ik ervan overtuigd dat ik de stap naar het betaalde voetbal kan maken. Maar ik ben er nog lang niet", sluit Kalokoh af.

Gerelateerde artikelen

Header O18 1280

Ajax O18 met twintig spelers naar Hongarije

Frank Peereboom neemt twintig spelers mee naar Hongarije voor het duel in de tussenronde van de UEFA Youth League. Ajax O18 neemt het woensdag op tegen MTK Boedapest.

Tags

  • #UYL
  • #AjaxO18

Socials

Header Artikel Kalokoh 1280

UEFA Youth League-duel Ajax O18 live te zien op Ziggo Sport

De wedstrijd in de UEFA Youth League tussen Ajax O18 en MTK Boedapest is woensdag live te zien op Ziggo Sport. Het duel in de tussenronde van het Europese clubtoernooi voor jeugdteams is om 18:00 uur begonnen in Hongarije. De tussenstand is 0-0.

Tags

  • #UYL

Socials

HL O18 1280

Highlights Ajax O18 – PEC Zwolle | Overtuigende zege

Ajax O18 heeft zaterdag een uitstekende overwinning behaald tegen de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle. Op de Toekomst werd het 5-1. De Amsterdamse goals kwamen van Nassef Chourak (2), Neal Viereck, David Kalokoh en Yoram Boerhout.

Tags

  • #AjaxO18

Socials