Kalokoh kijkt uit naar hervatting competitie: 'Te lang geleden'

De jeugd van Ajax speelt dit weekend weer in de competitie. Ajax O17 gaat zaterdag op bezoek bij sc Heerenveen. In dat team staat de clubtopscorer van 2019/2020 tussen de lijnen. Dat was dus niet Dusan Tadic of Hakim Ziyech, maar de toen nog 14-jarige David Kalokoh.

Socials

Na zijn fantastische seizoen 2019/2020 waarin hij in 23 wedstrijden twintig keer scoorde, sloeg Kalokoh het elftal O16 over. Hij kon wel wat meer weerstand gebruiken en kwam te spelen in Ajax O17. Nu, in zijn tweede jaar in dit team, snakt hij weer naar competitievoetbal. "De laatste wedstrijd was 2,5 maand geleden, dat is echt te lang. Ik heb veel zin om weer te voetballen. Ik voel me goed en fit."

Met twee doelpunten uit acht duels is hij weer op de goede weg. In het recente oefenduel met Koninklijke HFC scoorde hij een mooie openingsgoal. “Ik kreeg de bal van David Easmon, ging één -op-één, trok naar binnen en schoot in de verre hoek”, beschrijft hij zijn doelpunt.

“In de eerste helft van het seizoen was ik niet helemaal fit, had ik wat kleine pijntjes. Nu ben ik fit en wil ik dat gevoel uit seizoen 2019/2020 terug te zien krijgen. Ik hoop op de oude David en dat ik iedereen kan laten zien hoe goed ik ben.”

Socials

Gerelateerde artikelen

O17 1280

Programma jeugd: hervatting van de competitie

Er staat zaterdag een mix van competitie- en oefenwedstrijden op het programma voor de Ajax-jeugd. Zo gaat de O17 in de competitie op bezoek bij SC Heerenveen, spelen Ajax O18 en O15 een oefenduel en treedt de O13-1 in competitieverband op de Toekomst aan tegen Zeeburgia.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials