Kandidaten voor Raad van Commissarissen Ajax

Arena1920
Arena1920

De Raad van Commissarissen (RvC) van AFC Ajax NV draagt Michael van Praag en Leo van Wijk voor als leden van de RvC. Indien benoemd door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) wordt Michael van Praag voorzitter van de RvC. De voordracht van beide heren heeft de steun van de Ondernemingsraad van AFC Ajax NV.

Tags

  • #VanPraag
  • #VanWijk

Socials

Michael van Praag (Amsterdam, 28 september 1947) wordt voorgedragen als opvolger van Pier Eringa, die formeel per 2 oktober 2023 aftreedt als voorzitter van de RvC. Van Praag was tussen 1989 en 2003 reeds als bestuurder aan Ajax verbonden.

Leo van Wijk (Amsterdam, 18 oktober 1946) is eveneens een bekend gezicht binnen Ajax. Van Wijk was tussen 2012 en 2020 lid van de RvC en van 2016 tot 2018 was hij bovendien voorzitter van het bestuursorgaan.

Over de voordracht wordt besloten op de AVA die wordt gehouden op vrijdag 17 november 2023.

Jan van Halst heeft aan de RvC laten weten het niet meer zuiver te vinden na 15 maart 2024, wanneer zijn tijdelijke dienstverband als directeur algemene zaken afloopt, terug te keren in de RvC.

Tags

  • #VanPraag
  • #VanWijk

Socials

Gerelateerde artikelen

Logo Ajax Johan Cruijff Arena 1280

Ajax met Leo van Wijk en Michael van Praag in gesprek over RvC posities

Naar aanleiding van berichten in de media bevestigt Ajax dat er gesprekken gevoerd worden met Leo van Wijk en Michael van Praag over een mogelijke positie in de Raad van Commissarissen van AFC Ajax NV. Aangezien het hier een lopend proces betreft kunnen er verder geen mededelingen over gedaan worden.

Tags

  • #VanPraag
  • #VanWijk

Socials

Praag Michael Van 75 900

Ajax' erevoorzitter Michael van Praag 75 jaar

Michael van Praag maakte heel veel mee als voorzitter van Ajax. Naast talloze hoogtepunten ook enkele dieptepunten. Onder zijn leiding won de Amsterdamse club in de jaren negentig alles wat maar te winnen viel. Een andere mijlpaal was de realisering van de ArenA in 1996. Op deze woensdag bereikt hij een nieuwe mijlpaal: Van Praag viert zijn 75e verjaardag. De erevoorzitter kan trots terugblikken op een rijk Ajax-leven.

Tags

  • #VanPraag

Socials

Piereringa1920

Pier Eringa treedt terug

Pier Eringa heeft besloten terug te treden als lid en voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van AFC Ajax NV. Eringa (19 juni 1961) draagt de komende dagen zijn werkzaamheden over en treedt formeel per 2 oktober 2023 af, hij werd op 14 maart 2023 benoemd.

Tags

  • #Eringa

Socials