Kaplan over Aston Villa-thuis: 'Goede test voor ons'

Ahmetcan Kaplan maakte onlangs op bezoek bij AZ zijn eerste officiële minuten voor Ajax 1. Na zijn competitiedebuut kan de Turkse verdediger komende donderdag tegen Aston Villa ook zijn Europese debuut maken. "Het wordt moeilijk, maar we hopen de volgende ronde te halen."

Tags

  • #Kaplan

Socials

Kaplan heeft een lange periode van blessureleed eindelijk afgesloten. "Het was een moeilijke periode. Ik raakte geblesseerd bij het Turkse nationale team. Twee maanden nadat ik hier kwam raakte ik opnieuw geblesseerd en dat was wel een klap. Daarna begon een lang herstelproces. Maar dat is nu achter de rug en ik ga er weer tegenaan."

Eerste minuten in Ajax 1
De 21-jarige Turk geeft toe dat hij gespannen was bij zijn eerste invalbeurt tegen AZ. "Ik stond na anderhalf jaar weer voor het eerst op het veld, dus ik was best zenuwachtig. Als je zo lang niet hebt gespeeld weet je niet of het je gelijk weer goed afgaat. Maar ik heb me natuurlijk voor de volle honderd procent ingezet."

"Afgelopen zondag (tegen FC Utrecht, red.) stond ik in de basisopstelling en dat ging prima", vervolgt Kaplan. "Ik speelde voor het eerst voor eigen publiek. Ik ben blij dat we hebben gewonnen en dat we geen doelpunten tegen hebben gekregen."

Aston Villa-thuis
Komende donderdag staat er een nieuwe wedstrijd op het programma voor Ajax. Dan speelt de ploeg van John van 't Schip in de achtste finales van de UEFA Conference League tegen Aston Villa. "Dit wordt m'n eerste Europese wedstrijd voor Ajax. Het is een goede test voor ons en ik denk dat het een heel mooie wedstrijd wordt. Ik hoop dat we winnen en de volgende ronde halen", aldus Kaplan.

Gerelateerde artikelen

Jorgji1920

Jorgji arbiter bij Ajax – Aston Villa

Enea Jorgji is door de UEFA aangesteld als scheidsrechter voor het UEFA Conference League-duel met Aston Villa. De heenwedstrijd in de achtste finales van het Europese clubtoernooi begint donderdagavond om 18:45 uur in de Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #UECL
  • #AJAAVL

Socials

Gaaei1920

Highlights Bodø/Glimt – Ajax l Door na knotsgekke avond

Ajax heeft na een zinderende voetbalavond in Noorwegen de laatste zestien van de UEFA Conference League bereikt. De Ajacieden klopten Bodø/Glimt met 1-2 door een treffer van Kenneth Taylor in de 114e minuut. Na de reguliere speeltijd was het 1-1. Steven Berghuis opende in de 34e minuut de score, maar zeven minuten voor tijd kwam de thuisploeg langszij.

Tags

  • #UECL
  • #AJABOD

Socials

Taylorjuichende1920

Ajax trekt aan langste eind in Noorwegen en gaat door

Ajax heeft donderdagavond na verlenging de laatste zestien van de UEFA Conference League bereikt. In Noorwegen werd met 1-2 gewonnen bij Bodø/Glimt. Hier blijf je de gehele dag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in Noorwegen.

Tags

  • #UECL
  • #BODAJA

Socials