Liveblog

Aan het verbinden . . .

Ajax trekt aan langste eind in Noorwegen en gaat door

 • Ajax heeft donderdagavond na verlenging de laatste zestien van de UEFA Conference League bereikt
 • De Ajacieden van John van 't Schip wonnen in Noorwegen met 1-2 van Bodø/Glimt dankzij treffers van Steven Berghuis en Kenneth Taylor
 • Beide ploegen speelden geruime tijd met tien man in het Aspmyra Stadion

Liveblog

23:59

Highlights exclusief in de Ajax App

Invallertaylor900 ??

De samenvatting van de bizarre wedstrijd bij Bodø/Glimt is nu beschikbaar in de Ajax App. Herbeleef het duel met de Noren in dertien heerlijke minuten. Heb je de Ajax App nog niet? Download 'm dan nu hier.

Daarmee sluiten we het liveblog af voor vandaag. Ajax reist weer terug naar Amsterdam. Wij zijn zondag weer terug met een nieuw liveblog. Dan nemen we het in Alkmaar op tegen AZ. Tot dan.


22:59

Potentiële tegenstanders

Afcajaxloting1920 ??

Ajax is door naar de achtste finale van de UEFA Conference League. Morgen volgt de loting om 13:00 uur. Wie zijn de mogelijke tegenstanders van de ploeg van John van 't Schip in de volgende ronde?

 • Aston Villa
 • Club Brugge
 • Fenerbahçe
 • Fiorentina
 • Lille
 • Maccabi Tel-Aviv
 • PAOK
 • Viktoria Plzen

22:40

Een berichtje van Josip 🙏

Josip Šutalo liet na afloop van Bodø/Glimt - Ajax van zich horen op Instagram. Hij verontschuldigde zich voor de rode kaart. Tegelijkertijd liet hij weten trots te zijn op de teamprestatie.


22:36

Taylor: 'Altijd lekker als je de wedstrijd beslist'

"Het was een voorzet, een gelukje dus", grijnsde Kenneth Taylor. De middenvelder van Ajax maakte de winnende goal in de verlenging tegen Bodø/Glimt: 1-2. Mede dankzij zijn treffer staan de Amsterdammers in de achtste finale van de UEFA Conference League. "Het is altijd lekker als je de wedstrijd beslist."


22:26

Ramaj: 'Onze mentaliteit maakte het verschil'

Diant Ramaj speelde een belangrijke rol bij de 1-2-overwinning in Noorwegen tegen Bodø/Glimt in de UEFA Conference League. De doelman hield met een paar prachtige reddingen Ajax op de been.

Hij keek logischerwijs met plezier terug op de winst en benadrukte vooral dat het een teamprestaties was. "Onze mentaliteit maakte het verschil. We hebben hard gevochten."


22:07

Taaaaylor, Taaaaylor! 🎵

Na zijn winnende goal wordt Kenneth Taylor door zijn teamgenoten naar voren 'geduwd' om de felicitaties in ontvangst te nemen van de meegereisde supporters. Die zingen de Ajax-middenvelder toe. 


22:03

'What a night, what a fight' 🤳

Wat een wedstrijd speelde Diant Ramaj. De goalie hield Ajax met enkele knappe reddingen op de been. Hij was na afloop ook trots op de overwinning van de Amsterdammers.


21:56

Ajax ❤️ supporters

Zo'n vierhonderd fans zijn Ajax achterna gereisd naar het verre Bodø. Na afloop bedankten de spelers de Ajax-supporters voor de steun in Noorwegen.


21:51

De opluchting bij de winnende goal op Ajax Radio

Wat een wedstrijd in Noorwegen! Ajax is door naar de achtste finale van de UEFA Conference League dankzij een treffer van Kenneth Taylor in de verlenging. Zijn 1-2 zorgde voor een heerlijke halve minuut op Ajax Radio.21:28

Taylor de matchwinner 🙌


120+2

[21:20]

FT // 1-2 en Ajax is door!

AFGELOPEN. Ajax wint na een bizarre voetbalavond met 1-2 bij Bodø/Glimt en gaat door in de UEFA Conference League. 

Na de reguliere speeltijd was het 1-1, waarna Kenneth Taylor de matchwinner werd in Noorwegen. 


119

[21:17]

Ramaj tikt vrije trap op de lat

Diant Ramaj flikt het weer. Hij is wederom op zijn hoede bij een vrije trap van Patrick Berg, die uiteindelijk via zijn handen op de lat belandt. Voor de derde keer wordt het aluminium geraakt door de Noren.


118

[21:16]

Nog twee minuten

Gaaeikijktnaarbal900

Wat een spanning in Bodø. Gaat Ajax na een bizarre voetbalavond toch aan het langste eind trekken? 

C'mon, Ajax! Nog een paar minuten volhouden. 


114

[21:12]

JAAAA, KENNETH ⚽️

Goalgif Taylor Thuis

BAM! Ajax komt in de verlenging op voorsprong. Een afgeslagen bal uit een corner komt voor de voeten van Kenneth Taylor. Hij lijkt een voorzet te willen geven, maar ziet dat de bal achter de Noorse doelman ploft. Het staat 1-2.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Training1920

Liveblog | Dit was de woensdag in Noorwegen

Ajax speelt donderdagavond de return van het tweeluik met Bodø/Glimt in de tussenronde van de UEFA Conference League. Lees hier alles terug over de voorbereiding van de Ajacieden op het Europese uitduel.

Tags

 • #UECL
 • #BODAJA

Socials

Trainingday1920

Training Day | Van Amsterdam naar Bodø

De Ajax-selectie stapte woensdagochtend in het vliegtuig naar Noorwegen. De ploeg van John van 't Schip speelt donderdag vanaf 18:45 uur de belangrijke returnwedstrijd in de tussenronde van de UEFA Conference League tegen Bodø/Glimt. We volgden de Ajacieden vanaf Schiphol tot aan het einde van de afsluitende training in het Aspmyra Stadion.

Tags

 • #UECL
 • #BODAJA

Socials

Schipheader

Van 't Schip: 'Gaan ervan uit dat iedereen kan spelen donderdag'

John van 't Schip en Sivert Mannsverk lieten woensdag in de perszaal van het Aspmyra Stadion hun licht schijnen op de returnwedstrijd tegen Bodø/Glimt. De hoofdtrainer was duidelijk over het UEFA Conference League-treffen in Noorwegen. "We weten dat het moeilijk wordt en dat we op ons best moeten zijn."

Tags

 • #UECL
 • #BODAJA

Socials