Keijzer: 'Het is ons huis en we laten dat niet zomaar afpakken'

Samen met Nadine Noordam en Milicia Keijzer blikken we vooruit op de heenwedstijd in de kwartfinale van de UEFA Women's Champions League. Noordam, de aanvoerder van morgen, heeft veel zin in het treffen met Chelsea. "Dit zijn de lekkerste wedstrijden."

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Op dit moment voert Chelsea de ranglijst aan in Engeland, wat deze confrontatie interessant maakt voor de Amsterdammers. "Het is een sterke ploeg, bijna volledig samengesteld uit internationals. Chelsea behoort tot de absolute top op internationaal niveau. Ik verwacht dat ze aanvallend spel laten zien. Het is cruciaal dat we vanaf het eerste moment scherp zijn en hen niet in hun spel laten komen", vertelt Keijzer.

Underdog
De Ajax Vrouwen begonnen de groepsfase als underdogs, maar hoe ervaren ze dat nu? "We voelen ons nog steeds de underdog, aangezien zij (Chelsea, red.) echt tot de Europese top behoren. We hebben laten zien dat we goed kunnen meekomen en we krijgen opnieuw de kans om dat te laten zien. Zij moeten winnen en wij mogen, dat plaatst ons wel in een comfortabele positie", laat Noordam weten.

Er wordt vaak gesproken over 'het eigen huis' van de Ajax Vrouwen op het veld. "Het is een blok dat wij tactisch neerzetten. Daarin hebben we bepaalde drukmomenten met triggers", legt Keijzer uit. Noordam zal morgen als aanvoerder van dat huis fungeren in plaats van de geschorste Sherida Spitse. "Het is een eer om die band te mogen dragen. Het is jammer dat Spitse er niet bij is, want dat is onze captain. Het is goed om het van haar over te nemen als het moet. Ik hoop die meiden morgen mee te kunnen nemen op het veld."

"Het is heel fijn om te zien dat er weer heel veel fans naar het stadion komen om ons aan te moedigen. Dat geeft echt een boost. Lekker bikkelen en daarnaast goed voetballen", stelt Noordam. "Het is altijd een moment van kippenvel. Het is super speciaal om dit mee te mogen maken in de Johan Cruijff ArenA met al die supporter om je heen. Het is ons huis en dat laten we niet zomaar afpakken. We gaan een goede strijd leveren en laten zien wat we kunnen. Kom maar op", besluit Keijzer.

Gerelateerde artikelen

Header AV 1920

From her story to quarter finals | Alle verhalen

'Her story'. Iedereen van de Ajax Vrouwen heeft haar eigen verhaal, haar eigen beginpunt en haar eigen route naar de plek waar ze nu zijn: de kwartfinale van de UEFA Women's Champions League. In dit artikel zoomen we in op alle persoonlijke verhalen van de selectie.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Grant1920

Ajax Vrouwen verliezen met 0-3

De Ajax Vrouwen hebben de heenwedstrijd van de kwartfinale van de UEFA Women's Champions League met ruime cijfers verloren. Chelsea zegevierde in de Johan Cruijff ArenA met 0-3. Hoe de wedstrijd verliep, lees je terug in ons liveblog. 

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials