Klaassen blikt vooruit: 'We hebben hele hoge verwachtingen van onszelf'

Davy Klaassen sloot na het EK en zijn vakantie tijdens het trainingskamp in Bramberg aan bij de selectie van Ajax. Hij heeft hoge verwachtingen van het aankomende seizoen, zeker ook op Europees vlak.

Tags

  • #PreSeason
  • #Klaassen

Socials

Zijn rentree in Amsterdam verliep tot nu toe uiterst succesvol. Klaassen was belangrijk en leek zich meteen weer helemaal thuis te voelen bij Ajax. "Het mooiste was dat ik na mijn jaren in het buitenland weer het soort voetbal kon spelen waar ik plezier in heb."

De middenvelder ontpopte zich met zijn vele openingstreffers tot Mister 1-0. "Hoe het komt dat ik vaak die eerste goal maak, heb ik nog steeds geen antwoord op. Maar het is in ieder geval een bijnaam die ik ook komend seizoen graag bij me houd."

Nieuw seizoen
Deze voetbaljaargang moet nóg beter worden. "We hebben hele hoge verwachtingen van onszelf", vertelt Klaassen daarover. "Vorig seizoen willen we evenaren, maar we willen nu ook in Europa meer laten zien."

"Het is belangrijk dat we goed beginnen. Geen onnodig puntverlies lijden dat je later in het seizoen weer goed moet maken. Het is dan ook goed dat we meteen met een topper beginnen in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Ik merk dat we die prijs wel heel graag willen winnen."

Nieuwe gezichten
Met Steven Berghuis kwam er een Oranje-maatje van Klaassen naar Ajax. Tijdens het EK werd er al geregeld over een eventuele overstap gesproken. "Een trainer of een directeur kan je van alles vertellen, maar uiteindelijk hoor je het liefst van andere spelers hoe het er bij een club aan toe gaat. Ik ben blij dat het rond is en dat Steven erbij is." 

Waar Berghuis van buitenaf de selectie versterkte, voegde ook uit de jeugdopleiding een aantal nieuwe spelers zich bij het eerste elftal. Klaassen kan zich zijn eigen eerste trainingskamp nog goed voor de geest halen. "Alles gaat dan op een hoger tempo. Je moet tot je limit gaan. 'S avonds lig je dan echt doodop op je bed."

De 28-jarige probeert die jonge spelers nu zo goed mogelijk te bij te staan. "Als je ziet dat iemand het even lastig heeft, probeer je 'm even te helpen. Maar uiteindelijk moet je het vooral zelf ook laten zien."

Tags

  • #PreSeason
  • #Klaassen

Socials

Gerelateerde artikelen

Klaassen 5

'Mister 1-0' | De succesvolle terugkeer van Davy Klaassen

"Het voelt als thuiskomen", zei Davy Klaassen afgelopen zomer toen hij zijn contract tekende bij Ajax. Daar bleek in zijn eerste seizoen sinds zijn terugkeer niets van gelogen. Hij verzorgde maar liefst negen keer een openingstreffer en speelde bijna alles.

Tags

  • #Klaassen

Socials

Timber1280

RB Leipzig - Ajax zaterdag te zien bij Ziggo

Ajax speelt vandaag een oefenwedstrijd tegen RB Leipzig. Het duel is te zien op Ziggo kanaal 13 en Ziggo Voetbal. Na afloop van de Formule 1 is de wedstrijd ook te volgen via Ziggo Sport kanaal 14/Select. De aftrap is om 16:00 uur.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl