Klaassen en Blind: 'Het is altijd lekker om weer op het veld te staan'

Davy Klaassen en Daley Blind maakten zaterdagmiddag hun eerste wedstrijdminuten in de voorbereiding op het seizoen 2022/2023. De teruggekeerde Oranje-internationals zijn blij om weer op het veld te staan en kijken uit naar volgend seizoen. "Ik denk dat we in goede handen zijn."

Tags

  • #PreSeason
  • #Klaassen
  • #blind

Socials

Blind geeft toe dat hij zijn eerste wedstrijdminuten als pittig heeft ervaren. "Maar het is altijd leuker dan trainen. Het is lekker om met de jongens op het veld te staan en de eerste minuten in de benen te hebben." Klaassen is ook blij dat hij weer met zijn ploeggenoten op het veld mocht staan. "De eerste weken is het altijd weer een beetje aanpoten en we hebben ook zwaar getraind de afgelopen dagen, maar het was lekker."

Schreuder
Schreuder heeft een goede indruk achtergelaten op de Oranje-internationals. "Hij is heel direct en duidelijk in wat hij wil", zegt Blind. "Het verschilt niet heel veel met Ten Hag. Ik ken Schreuder al een tijdje en heb altijd een goed gevoel gehad bij hem. Hij is erbij geweest bij de opbouw van de goede jaren, dus ik denk dat we in goede handen zijn."

"Natuurlijk is het een andere trainer, maar de accenten zijn wel hetzelfde. Het is niet dat we veel andere dingen gaan doen", vult Klaassen aan.

Talenten
De jonge talenten van Ajax maakten veel indruk op Klaassen en Blind. "Het zijn allemaal jongens die zich graag willen laten zien. Veel jongens hebben zich afgelopen week in De Lutte ook kunnen bewijzen, dus het is mooi om te zien dat die gretigheid ervan af spat. Er loopt talent genoeg", aldus de 32-jarige verdediger van Ajax.

Bergwijn
Bergwijn zette vrijdagochtend zijn handtekening onder een vijfjarig contract in de Johan Cruijff ArenA. De Oranje-international is geen onbekende voor de Ajacieden. "We hadden het er natuurlijk vaak over bij het Nederlands elftal en nu is het dan eindelijk zover. Ik denk dat iedereen er hartstikke blij mee is", vertelt Klaassen, die zelfs op vakantie Bergwijn probeerde te overtuigen. "Je moet bezig blijven en uiteindelijk heeft het gewerkt", zegt de 29-jarige middenvelder met een grote glimlach op zijn gezicht.

"Het is een speler met heel veel klasse", vult Blind aan. "We hebben de afgelopen jaren vooral in het Nederlands elftal kunnen zien hoeveel kwaliteit hij brengt. Hij ziet er ook ontzettend fit uit en ik denk dat hij erg blij is om in Amsterdam te zijn. Bergwijn is een hele mooie aanwinst voor ons team."

Gerelateerde artikelen

Blind880

Verslag | Ajax wint met overtuigende cijfers van NK Lokomotiva Zagreb

Ajax heeft de derde wedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2022/2023 overtuigend gewonnen. Met een aantal teruggekeerde internationals in de basisopstelling, versloegen de Ajacieden op sportcomplex de Toekomst het Kroatische NK Lokomotiva Zagreb met 3-0. Kenneth Taylor, Youri Baas en Jay Enem namen de Amsterdamse doelpunten voor hun rekening.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Bergwijnaankomstthumb

Stevie's first day | Van contractondertekening tot groepstraining

Steven Bergwijn arriveerde vrijdagochtend in de Johan Cruijff ArenA om zijn handtekening te zetten onder een vijfjarig contract. De kersverse aanwinst van Ajax ontmoette zijn nieuwe ploeggenoten, onderging verschillende fysieke testen en etaleerde direct zijn klasse tijdens de groepstraining.

Tags

  • #Bergwijn

Socials