Verslag | Ajax wint met overtuigende cijfers van NK Lokomotiva Zagreb

Blindheader
Blindheader

Ajax heeft de derde wedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2022/2023 overtuigend gewonnen. Met een aantal teruggekeerde internationals in de basisopstelling, versloegen de Ajacieden op sportcomplex de Toekomst het Kroatische NK Lokomotiva Zagreb met 3-0. Kenneth Taylor, Youri Baas en Jay Enem namen de Amsterdamse doelpunten voor hun rekening.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Ten opzichte van het oefenduel met SC Paderborn (2-5-verlies) besloot trainer Alfred Schreuder vier wijzigingen door te voeren in de basisopstelling. De teruggekeerde internationals Daley Blind, Taylor en Davy Klaassen verschenen aan de aftrap van het duel, dit ging ten koste van Kik Pierie, Kian Fitz-Jim en Mohamed Ihattaren. Daarnaast verving Perr Schuurs Lisandro Magallán in het hart van de verdediging.

Het oefenduel tussen Ajax en Lokomotiva Zagreb kwam moeizaam op gang. De Ajacieden hadden veelvuldig de bal, dwongen de Kroaten naar het eigen zestienmetergebied, maar kwamen niet tot veel grote kansen in de openingsfase.

Openingstreffer
In de achttiende minuut vond Ajax alsnog een gat in het defensieve bolwerk van Lokomotiva Zagreb. Na een mislukte één-twee kreeg Taylor de bal voor zijn voeten, waarna de middenvelder 'm meenam en rustig tegen de touwen schoot: 1-0.

Na de openingstreffer behield Ajax het overwicht, dit mondde kort voor rust uit in een nieuwe Amsterdamse treffer. Een piekfijne voorzet van doelpuntenmaker Taylor werd van dichtbij binnengekopt door Baas. Hierdoor gingen de Ajacieden met een 2-0-voorsprong rusten.

Schreuder besloot tijdens de pauze vier spelers in de kleedkamer achter te laten. Schuurs, Blind, Taylor en Klaassen werden vervangen voor respectievelijk Magallán, Pierie, Fitz-Jim en Kristian Hlynsson.

Het eerste kwartier na rust was Ajax met een aantal nieuwe namen in de opstelling zoekende. Een half uur voor tijd voerde Schreuder zes wissels door. Dit leverde direct een grote kans op voor invaller Enem, maar de negentienjarige spits kopte van dichtbij over het Kroatische doel.

Slotakkoord
In de slotfase wist Enem alsnog het net te vinden. Hij schoot de bal op aangeven van Ar'jany Martha achter de sluitpost van Lokomotiva Zagreb: 3-0. De derde Amsterdamse treffer bleek direct het slotakkoord te zijn.

Ajax – NK Lokomotiva Zagreb 3-0 (2-0)
18. Taylor 1-0
41. Baas 2-0
86. Enem 3-0

Ajax: Gorter; Klaiber (62.Gooijer), Schuurs (46. Magallán), Blind (46. Pierie), Baas (62. Salah-Eddine); Regeer (62. Warmerdam), Taylor (46. Fitz-Jim), Klaassen (46. Hlynsson); Ünüvar (62. Van Axel Dongen), Rasmussen (62. Enem), Banel (62. Martha)

Gerelateerde artikelen

Klaassenstill

Klaassen en Blind: 'Het is altijd lekker om weer op het veld te staan'

Davy Klaassen en Daley Blind maakten zaterdagmiddag hun eerste wedstrijdminuten in de voorbereiding op het seizoen 2022/2023. De teruggekeerde Oranje-internationals zijn blij om weer op het veld te staan en kijken uit naar volgend seizoen. "Ik denk dat we in goede handen zijn."

Tags

  • #PreSeason
  • #Klaassen
  • #blind

Socials

Bergwijnaankomstthumb

Stevie's first day | Van contractondertekening tot groepstraining

Steven Bergwijn arriveerde vrijdagochtend in de Johan Cruijff ArenA om zijn handtekening te zetten onder een vijfjarig contract. De kersverse aanwinst van Ajax ontmoette zijn nieuwe ploeggenoten, onderging verschillende fysieke testen en etaleerde direct zijn klasse tijdens de groepstraining.

Tags

  • #Bergwijn

Socials