Klaassen: 'Ik lag al thuis op de bank'

Ajax won dinsdagavond met 1-2 bij FC Midtjylland en pakte zodoende de eerste driepunter van het seizoen in de UEFA Champions League. Echt makkelijk ging het niet in Denemarken, zag ook middenvelder Davy Klaassen. "Het was rommelig."

Tags

  • #UCL
  • #MIDAJA

Socials

Ajax startte nog zo goed tegen de Deense hekkensluiter van poule D. Nog voor er een kwartier was gespeeld, stond de ploeg van Erik ten Hag op een 0-2-voorsprong. "We hadden het daarna lastig met hun lange ballen en verloren ook vaak de bal. Daardoor kregen we een heen-en-weer-wedstrijd. Dat is niet echt ons spel", zag Klaassen vanaf de bank.

In de tweede helft kreeg Ajax, met de 27-jarige voetballer inmiddels in het veld, wat meer controle over het spel. "We kregen niet zoveel kansen meer tegen. Dat was goed. Dat was tegen Atalanta wat minder goed, maar nu beter verzorgd."

Hectische 24 uur
Het was een vreemde dag voor Klaassen, die later naar Denemarken vloog. "Ik mocht maandag niet meevliegen. Vandaag (dinsdag, red.) heb ik de hele dag op stand-by gestaan. Juist op het moment dat ik dacht: nu zal het niet meer gebeuren, kon ik komen. Ik had mijn spullen nog wel klaarstaan, maar lag thuis al op de bank." 

Daarna was het even hectisch voor Klaassen. "Mijn hartslag ging omhoog. Ik moest nog iemand regelen die mij snel naar het vliegveld bracht." Samen met Maarten Stekelenburg werd hij vanaf de luchthaven van Denemarken snel naar het stadion gebracht. "We maakten er ook wel een beetje geintjes over. Het was wel leuk dat we met z'n tweeën waren."

De middenvelder startte dus niet in Denemarken. "Dat snapte ik wel. Ik was zenuwachtiger dan normaal, omdat ik in eerste instantie niet mee kon doen. Ik kwam hier vanaf het vliegveld gelijk naartoe. Het was geen ideale voorbereiding."

Snel terug naar Nederland
Uiteindelijk was het eind goed, al goed; Klaassen kon spelen en Ajax won in Denemarken. Daarmee pakte het de tweede plek in poule D over van Atalanta. "We wisten dat we deze wedstrijd moesten winnen. Dat hebben we gedaan. Daar kunnen we weer mee verder. Ik ga nu met hetzelfde vliegtuig weer mee naar huis. Ik denk dat-ie er nog staat", lachte Klaassen tot slot.

Tags

  • #UCL
  • #MIDAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

TH

Ten Hag: 'Je kunt niet altijd goed spelen'

De reactie van Erik ten Hag na afloop van het gewonnen duel bij FC Midtjylland. "Ook als je niet goed speelt, moet je zorgen dat je wint. Dat hebben we vanavond gedaan."

Tags

  • #UCL
  • #MIDAJA

Socials

Antony411

Liveblog | Ajax sluit Deense trip af met ontspannen training

Ajax heeft de belangrijke wedstrijd in de Champions League tegen FC Midtjylland met 1-2 gewonnen en de tweede plek in de poule veroverd. Wil je nog een keer rustig nalezen hoe de Europese trip voor Ajax is geweest? Dat kan via dit liveblog.

Tags

  • #UCL
  • #MIDAJA

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl