Ten Hag: 'Je kunt niet altijd goed spelen'

De reactie van Erik ten Hag na afloop van het gewonnen duel bij FC Midtjylland. "Ook als je niet goed speelt, moet je zorgen dat je wint. Dat hebben we vanavond gedaan."

Tags

  • #UCL
  • #MIDAJA

Socials

De trainer was realistisch na afloop: "Dit was niet onze beste wedstrijd, de twee vorige wedstrijden hebben we beter gespeeld dan deze. Maar je kan niet altijd goed spelen en als je niet goed speelt, moet je zorgen dat je wint. Dat hebben we vanavond gedaan."

Organisatie
Ten Hag keek terug op de wedstrijd waarin Ajax uitstekend startte met twee goals in dertien minuten maar die flitsende start niet doorzette: "We hebben het onszelf erg lastig gemaakt. Het ging minder, omdat we als restverdediging een counter toelieten. Een aantal spelers nam verkeerde beslissingen. Dat was onnodig en hielp de tegenstander weer in het zadel. Dan gaat de spirit bij hun omhoog en krijg je het onnodig moeilijk. Dat ging door tot aan de rust."

'Davy bracht organisatie, balans en rust'

Met de komst van Davy Klaassen ging het beter analyseerde Ten Hag: "De inbreng van Davy hielp, niet zo zeer dat Jurgen (Ekkelenkamp, red.) niet goed in de wedstrijd zat, want ik denk dat dat wel degelijk zo was. Maar Davy bracht organisatie, balans en rust. En hij weet de juiste keuzes te maken. Dat is ontzettend belangrijk, want met name in de omschakeling in de eerste helft op het middenveld was het niet altijd goed georganiseerd."

"Het was echter niet logisch geweest om Davy vanaf het begin op te stellen. Ik doe het altijd met de spelers die ik tot mijn beschikking heb. We hebben een goede selectie en dat hebben we vanavond ook weer gezien. Ook op Champions League niveau hebben we met twee hele jonge middenvelders gespeeld en doen we het prima. De weerbaarheid is hoog in deze groep, dat is goed te weten en daarmee kunnen we vooruit. Je probeert ze te richten op daar waar het omgaat: het spel, de wedstrijd. We hebben gewerkt aan het wedstrijdplan en dat hebben we omgezet op het veld en daarom hebben we gewonnen."

De voorbereiding was vanwege onduidelijkheid rondom coronatesten nogal chaotisch: "We leven in een vreemde tijd", herhaalde Ten Hag nog maar weer. "Maar het wordt wel heel vreemd als testen niet blijken te kloppen. Dat zet alles op z’n kop, niet alleen voor het voetbal. Want als de testen niet de juiste uitslagen opleveren, zal dat ook in de maatschappij problemen opleveren. Dat is wel zorgelijk. Maar laten we als voetbal blij zijn dat we nog kunnen voetballen."

'Onze minste wedstrijd'
En blij mag Ajax ook zijn met de tweede plaats na de 0-5-nederlaag van Atalanta tegen Liverpool: "Wij zijn in ieder geval in de race na drie wedstrijden, we weten dat we op bepaalde vlakken beter moeten maar we kunnen wedijveren met teams in deze poule."

"We hebben nu drie keer gespeeld; vanavond was onze minste wedstrijd en halen we de punten, de andere twee wedstrijden speelden we uitstekend en hebben we laten zien dat we ook de punten kunnen halen. Daar moet we aan werken en ons vooral gaan richten op onze tekortkomingen."

Tags

  • #UCL
  • #MIDAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

Klaassen 5

Klaassen: 'Ik lag al thuis op de bank'

Ajax won dinsdagavond met 1-2 bij FC Midtjylland en pakte zodoende de eerste driepunter van het seizoen in de UEFA Champions League. Echt makkelijk ging het niet in Denemarken, zag ook middenvelder Davy Klaassen. "Het was rommelig."

Tags

  • #UCL
  • #MIDAJA

Socials

Antony411

Liveblog | Ajax sluit Deense trip af met ontspannen training

Ajax heeft de belangrijke wedstrijd in de Champions League tegen FC Midtjylland met 1-2 gewonnen en de tweede plek in de poule veroverd. Wil je nog een keer rustig nalezen hoe de Europese trip voor Ajax is geweest? Dat kan via dit liveblog.

Tags

  • #UCL
  • #MIDAJA

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl