Ten Hag over Klassieker: 'Historie is mooi, maar de trainer denkt aan de toekomst'

Trainer Erik ten Hag ging donderdagmiddag bij de persconferentie voor Feyenoord – Ajax in op de honderdste verjaardag van De Klassieker. Een interessant gegeven, maar niet het belangrijkste van dit weekend, stelde de oefenmeester. “De historie is altijd mooi, maar de trainer denkt altijd aan de toekomst.”

Tags

  • #FEYAJA

Socials

Zeker na de nederlaag tegen AZ van afgelopen zondag moest de knop snel om. Eerst richting het bekerduel van woensdag met BVV Barendrecht (4-0) en daarna dus richting Feyenoord.

Tegen de Alkmaarders vond de trainer dat Ajax niet goed voor de dag kwam qua discipline. "We kwamen de regels niet na. Het ontbrak aan wilskracht op momenten dat het verkeerd ging. Dat was niet één speler, maar dat waren er meerdere. We gaven de goals op een presenteerblaadje."

"Het is de trainer ook zijn job om de juiste mentaliteit in de ploeg te brengen", vervolgde hij. "Maar de spelersgroep is zelfkritisch."

Ten Hag roemt juist de mentaliteit bij de opponent van aankomende zondag. "De wil om te winnen bij Feyenoord is groot. Kijk maar naar het aantal punten dat ze in de laatste fase van een wedstrijd binnenhalen.”

Publiek
Voor Steven Berghuis zal het zondag een bijzondere wedstrijd worden. Hij keert terug bij zijn oude club. Dat is ook iets waar de technische staf is daar met de 29-jarige middenvelder mee bezig geweest in de periode voor het duel. "Ja, dat gegeven is een paar keer aan de orde geweest richting Feyenoord-uit. De komende dagen gaan we daar niks meer mee doen, wat hij weet wat hij moet doen in Rotterdam."

Berghuis zal in ieder geval geen vijandig publiek tegenover zich krijgen. In verband met de coronamaatregelen zijn er geen supporters welkom. "Het kan een voordeel zijn dat er geen publiek is. Het is maar hoe je ermee omgaat", zei de coach.

Hij is verder tevreden over de inbreng van de middenvelder sinds zijn komst naar Amsterdam. "Zijn grootste gave is om creatief te zijn. Hij heeft een actie, voorzet, schot en de eindpass in zijn voeten. Hij is een nummer tien die andere spelers in stelling kan brengen. Hij kan ook tussen de linies spelen."

"Berghuis heeft plezier in het voetballen", vervolgde Ten Hag. "Hij heeft spelers om hem heen waar hij lekker mee kan spelen. Daarom zijn er geen frustraties bij hem. Je moet zelf zorgen dat je veel plezier hebt. Als je dat uitstraalt en hebt, hoef je niet gefrustreerd te raken."

Feyenoord-uit
Tot slot ging de oefenmeester nog even in op de wedstrijd zelf. De twee clubs kennen elkaar door en door. "Uiteindelijk zijn op tactisch gebied een aantal details bepalend, maar het mentale gebied zal de sleutel zijn.”

Tegen Feyenoord hoeft Ten Hag zijn ploeg niet te motiveren. "Ik ga ervan uit dat we een superscherp elftal hebben. Zeker na afgelopen zondag. Ik neem aan dat ze de boodschap goed begrepen hebben."

Tags

  • #FEYAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

RG 1280 Gravenberch Piece Of Ajax 1 (1)

'A Piece of Ajax' valt opnieuw in de prijzen

'A Piece of Ajax', de actie van eind vorig seizoen waarbij Ajax de schaal van de 35e landstitel omsmolt en deelde met fans, is opnieuw in de prijzen gevallen. Nadat eerder bij de prestigieuze Dutch Creativity Awards eremetaal werd gewonnen, moet er in de prijzenkast nu ruimte gemaakt worden voor twee gerenommeerde internationale creativiteitsprijzen.

Tags

  • #XXXV

Socials

Ajax Vrouwen 1280 2021 11 07 Ajax Vr PSV Vr 0366

ESPN zendt Klassieker Ajax Vrouwen live uit

De Ajax Vrouwen spelen zondag de topper tegen Feyenoord Vrouwen. De Klassieker in het vrouwenvoetbal wordt vanaf 12:15 uur gespeeld op sportcomplex de Toekomst en is live te zien op ESPN. Bij het duel mogen helaas geen toeschouwers aanwezig zijn. De Ajacieden zijn koploper in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Debutanten1280

Zo kijken de debutanten terug op Ajax - Barendrecht

Amourricho van Axel Dongen, Youri Regeer en Kristian Hlynsson maakten in de tweede ronde van de KNVB Beker tegen BVV Barendrecht hun debuut: 4-0. En dat leverde stiekem toch een beetje spanning op: "Vlinders in mijn buik."

Tags

  • #KNVBBeker
  • #AJABAR

Socials