Klaassen na goal en contact met fans: 'Momenten voor het leven'

Davy Klaassen stond met een uitstekend gevoel voor de camera na het gewonnen duel in Dortmund. Hij was onder de indruk van de meegereisde Ajax-fans in het uitvak, die hem na zijn goal uitgebreid toezongen.

Tags

  • #UCL
  • #BVBAJA

Socials

Davy Klaassen moest aanvankelijk vanaf de bank toekijken hoe Ajax opereerde tegen Dortmund. Na de rust kwam hij in het veld en slaagde hij er samen met zijn ploeggenoten in de wedstrijd te laten kantelen. ''Het was een wedstrijd met twee gezichten, maar gelukkig voor ons met een goed einde'', sprak de maker van de 1-3.

Ajax-fans overstemden thuissupporters
De verslaggever stelde dat het duel in Dortmund voelde als een thuiswedstrijd. ''Je weet dat onze fans er zijn, waar je ook speelt. Ze hebben de Dortmund-fans bij momenten overstemd'', hoorde Klaassen, die zelf het duel definitief beslechtte in Amsterdamse voordeel.

''Er kwam zoveel los. Na de 1-2 dachten we al dat we dit niet meer zouden weggeven, maar bij de 1-3 was het klaar. Het was een mooi moment en je weet dat je door bent. Je zag hoe blij het team was.''

Kers op de taart
Dat hij zo’n bijdrage leverde als invaller stemde Klaassen uiteraard tevreden: ''Je moet altijd klaar zijn om het team te helpen en belangrijk te zijn. Ik denk dat ik in de wedstrijd al belangrijk was, maar zo’n goal was de kers op de taart.''

Met twaalf punten uit vier wedstrijden overlegt Ajax unieke cijfers: ''Het is voor Ajax ook de eerste keer dat dit lukt. Daar mogen we wel trots op zijn.''

Gerelateerde artikelen

Dortmund 2021 1280

On This Day | Vier gespeeld, twaalf punten

Overwintering in de UEFA Champions League na vier groepswedstrijden was op 3 november 2021 een feit. Ajax won op bezoek bij Borussia Dortmund met 1-3 en plaatste zich zo voor de eerste keer in de clubhistorie al na vier wedstrijden voor de achtste finales van het toernooi. Dusan Tadic, Sébastien Haller en Davy Klaassen waren trefzeker.

Tags

  • #OnThisDay

Socials

Juicheno18 880

Highlights Borussia Dortmund O18 - Ajax O18

Ajax O18 heeft, na de 1-5-nederlaag op sportcomplex de Toekomst van twee weken geleden, revanche genomen op Borussia Dortmund O18. In Duitsland won de ploeg van trainer Dave Vos met 0-1.

Tags

  • #UYL
  • #AjaxO18

Socials