Klaassen over de bekerfinale: 'We weten dat het beter moet dan tegen Sparta'

Davy Klaassen speelt zondag zijn derde bekerfinale in het shirt van Ajax. De middenvelder haalt herinneringen op aan de eerste twee en blikt vooruit op de derde. "Dit zijn wel speciale wedstrijden. Hier krijg je als speler een boost van."

Tags

  • #Klaassen

Socials

Komend weekeinde is PSV de tegenstander in de Rotterdamse Kuip. Bij winst pakt Ajax de 21e KNVB Beker in de clubhistorie. "Als team hebben we heel veel zelfvertrouwen. We weten wel dat het beter moet dan tegen Sparta."

Ajax' nummer zes speelde twee keer eerder een bekerfinale in De Kuip. "Aan de eerste denk ik niet met heel veel plezier terug", zegt Klaassen over de met 5-1 verloren eindstrijd tegen PEC Zwolle in 2014.

De bekerfinale van vorig jaar was wel een prooi voor Ajax. In de absolute slotfase werd Vitesse verslagen: 2-1. "David (Neres, red.) schoot de bal op het laatste moment in de goal. Daardoor hoefden we geen verlenging te spelen of penalty's te schieten. Daar was ik wel blij mee."

Twee kanten
Volgens Klaassen is het spelen van een KNVB Beker-finale nog steeds bijzonder voor de Ajacieden. "Elke wedstrijd is mooi, maar dit is speciaal. Je hebt twee kanten in het stadion, de Ajax-kant en PSV-kant. Dat geeft een andere sfeer dan een normale wedstrijd."

"Ik wil gewoon elke prijs winnen", vervolgt hij. "Ook nu gaan we voor de dubbel. Iedereen heeft vorig jaar gemerkt hoe mooi het seizoen kan zijn als je de beker én de titel wint."

Tags

  • #Klaassen

Socials

Gerelateerde artikelen

Berghuisgoaltje1280

Highlights AZ - Ajax | Victorie in Alkmaar

Ajax won donderdagavond in de halve finale van de KNVB Beker met 0-2 van AZ. Dankzij goals van Steven Berghuis en Davy Klaassen plaatsten de Ajacieden zich voor de 27e bekerfinale in de clubhistorie.

Tags

  • #KNVBBeker
  • #AZAJA

Socials

Danny Blind Beker 880

Special | 'De boeiende bekerfinales van Blind'

Ajax en PSV spelen zondag voor de vierde keer in de historie de bekerfinale tegen elkaar. Danny Blind was erbij in 1998 en 2006. Eerst als speler, later als trainer. Beide wedstrijden waren het slotstuk tijdens een bijzonder seizoen. De oud-speler en -trainer van Ajax blikt terug op deze finales in De Kuip.

Tags

  • #Blind

Socials

Makkelier Bf 880

Makkelie fluit bekerfinale tussen Ajax en PSV

Danny Makkelie heeft zondag de leiding over de bekerfinale tussen Ajax en PSV. In de Kuip wordt Makkelie bijgestaan door assistenten Hessel Steegstra en Jan de Vries. Joey Kooij fungeert als vierde official. Dennis Higler is de VAR en wordt geassisteerd door Erwin Zeinstra. De bekerfinale begint zondag vanaf 18:00 uur.

Tags

  • #PSVAJA
  • #TheFinals

Socials