Klaassen: 'Plezier en presteren, dat moet samengaan'

Hard werken, veel scoren én piano spelen. Dat is Davy Klaassen. De Ajacied, die onlangs zijn driehonderdste duel voor Ajax 1 speelde, kijkt terug op zijn jeugdjaren in Amsterdam en gaat in op zijn passie voor de piano. "Als ik ermee bezig ben, denk ik aan niets anders."

Tags

  • #Klaassen

Socials

Pianospelen in zijn vrije tijd is iets wat Klaassen graag doet. "Sinds twee jaar doe ik het. Ik heb er veel plezier in en het gaat de goede kant op. Als ik ermee bezig ben moet ik me volledig focussen en denk ik aan niks anders. Het is ook goed voor je hersenen is bewezen, dus het kan geen kwaad."

Respect
Met zijn driehonderd duels voor Ajax 1 is het duidelijk dat de Amsterdamse club een grote rol speelt in zijn leven. "Ik ben hier al vanaf dat ik elf was en heb hier een deel van mijn opvoeding gehad. Hoe verder je komt, hoe serieuzer het wordt. Ik heb het altijd als heel leuk ervaren. Plezier en presteren, dat moet samengaan. Vroeger moest ik van een trainer iedere ouder een hand geven, uit respect. Dat zijn kleine voorbeelden waarmee je een kind laat beseffen dat respect heel belangrijk is."

Spelen in het eerste was zijn droom als kleine jongen. "Daar heb ik altijd hard voor gewerkt. Heel veel jongens redden het niet, ik moest zorgen dat ik degene was die het wél lukte. Het is belangrijk dat elke jeugdspeler hard werkt, gemotiveerd is en de beste wil zijn met het team."

Talloze herinneringen
Eén hoogtepunt benoemen is lastig voor Klaassen. "Vanaf het eerste moment dat ik hier binnenkwam tot mijn eerste keer bij Ajax 1. En van de kampioenschappen tot de finale van de UEFA Europa League. Er zijn zoveel mooie momenten geweest."

Gerelateerde artikelen

Klaassen1280

Clip | Davy Klaassen, 300 keer in Ajax 1

Driehonderd wedstrijden in Ajax 1. Davy Klaassen bereikte deze fantastische mijlpaal zondag in het met 3-1-gewonnen thuisduel met RKC. De ras-Ajacied beleefde in de loop der jaren veel hoogtepunten in het Ajax-shirt. Bekijk de lekkerste momenten van 'Mister 1-0'.

Tags

  • #Klaassen

Socials

Klaassenheader

Davy Klaassen | De weg naar 300 Ajax-wedstrijden

Driehonderd officiële duels in Ajax 1, het is niet veel voetballers gegund. Davy Klaassen bereikte deze magische grens zondagmiddag in de Johan Cruijff ArenA tegen RKC. De 29-jarige middenvelder voegt zich hiermee in een illuster rijtje Ajacieden, slechts 27 (ex)-Ajacieden speelden minimaal evenveel wedstrijden in de Amsterdamse hoofdmacht als de geboren Hilversummer.

Tags

  • #Klaassen

Socials

Klaassen 5

Top 10 Goals | Davy Klaassen

Davy Klaassen is terug op het oude nest. In zijn eerste periode voor Ajax scoorde de middenvelder 55 keer. Dit zijn de tien mooiste.

Tags

  • #DavyIsHome

Socials