Kroes: 'Farioli is een persoon die extreem bezig is met zijn vak'

Alex Kroes liet donderdag weten zeer verheugd te zijn met de komst van de nieuwe hoofdtrainer Francesco Farioli. De technisch directeur verklaarde waarom de keuze op de 35-jarige Italiaan is gevallen. "Francesco is een zeer intelligente, hardwerkende, gepassioneerde 'football workaholic'."

Tags

  • #Kroes

Socials

"Hij is extreem met zijn vak bezig en iemand die alles tot in details bedenkt, uitwerkt, traint en probeert over te brengen op de spelersgroep", begint Kroes. "Wij waren erg onder de indruk van zijn werkwijze. Hij is voor mij op dit moment de man die ons weer verder kan helpen. We zijn heel bij met hem."

Voetbalfilosofie
De gedachtegang moet over worden gebracht op alles en iedereen, stelt Kroes. "Het is een verandering die we met elkaar aan moeten gaan. Afgelopen jaar was niet het leukste seizoen uit de geschiedenis en helaas zijn er wat ongelukkige momenten geweest. We moeten weer de juiste 'vibe' krijgen en optimistisch zijn. Deze man is jong, ambitieus, gedreven en zeer gepassioneerd. Daarnaast werkt hij vanuit de juiste voetbalfilosofie: aanvallend voetbal en de verdediging intact houden. Daar geloven wij ook in."

Kroes gaat verder over de nieuwe hoofdtrainer van de Amsterdammers. "Zijn passie en voetbalintelligentie staan buiten kijf en het is ook een echt mensenmens. Het is een trainer die aan de vooravond staat van een hele bijzondere carrière. Wij gaan hem daarbij helpen en hij ons. Daar staat Ajax ook voor: het ontwikkelen van mensen."

Samenspel
"Hij is net klaar bij OGC Nice en moet even zijn hoofd leeg maken, denk ik. Daarna gaat hij aan de bak bij ons", gaat Kroes verder. "Vervolgens wordt het nadenken met ons en praten met ons over de selectie en de stappen die we samen gaan zetten. We moeten het met elkaar doen en daar heeft hij duidelijk een stem in. Het wordt een samenspel van mensen met kennis en voetbalverstand."

De technische staf voor het nieuwe seizoen krijgt, na de komst van Farioli, vorm. "Francesco neemt enkele assistenten mee vanuit zijn eerdere ervaringen. Daarnaast krijgen Dave Vos en Jelle ten Rouwelaar (keeperstrainer, red.) een rol. Zeker de rol van Dave is een belangrijke."

Nieuw seizoen
In het seizoen 2022/2023 werd er weleens afgeweken van het 4-3-3. "Laten we komend seizoen weer vooral het 4-3-3-systeem spelen", zegt Kroes met een glimlach. "En daar kun je ook allerlei varianten op loslaten. Het afgelopen seizoen was het noodzakelijk om het soms anders te doen. Daarom hopen we dat het komend seizoen weer noodzakelijk is om 4-3-3 te spelen."

Kroes heeft zin in het nieuwe seizoen. "Dit is een belangrijke stap en we gaan in juni vol aan de bak. Hopelijk met frisse en goede moed. En een goede staf helpt daar altijd bij."

Gerelateerde artikelen

Francesco Farioli Handtekening

Francesco Farioli nieuwe trainer Ajax

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Francesco Farioli en OGC Nice over de overgang van de hoofdtrainer naar Ajax. Farioli tekent een contract van drie jaar, dat ingaat op 11 juni 2024 en een looptijd heeft tot en met 30 juni 2027.

Tags

  • #Farioli

Socials

Interview Farioli 3

Farioli: 'Het voetbal waar ik van houd, komt hier vandaan'

Het eerste interview met de nieuwe trainer van Ajax, de Italiaan Francesco Farioli. Over het Ajax-DNA, zijn visie en speelstijl en de eerste belangrijke klussen die hem te wachten staan. "Ajax is een van de weinige clubs ter wereld met zo'n duidelijk DNA."

Tags

  • #Farioli

Socials

Behind The Scenes Farioli

Benvenuto ad Amsterdam, Francesco

Het is officieel: Francesco Farioli is de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. De Italiaan arriveerde donderdag in Amsterdam en zette zijn handtekening onder het contract. Vanaf zijn aankomst op sportcomplex de Toekomst tot aan de ondertekening: wij waren erbij.

Tags

  • #Farioli

Socials