Kudus: 'Ik wil plezier uiten in mijn spel'

Mohammed Kudus is pas 2 maanden in Amsterdam. Toch lijkt de Ghanees zich al helemaal op zijn gemak te voelen in zijn nieuwe omgeving. De middenvelder maakte tegen RKC zijn officiële debuut en werd direct gekroond tot King of the Match.

Tags

  • #Kudus

Socials

"Al voor de wedstrijd had ik een goed gevoel en voelde ik mij onderdeel van het team", blikt Kudus terug op afgelopen zondag. Dat kwam ook tot uiting in z'n frivole spel tegen RKC Waalwijk. "Degenen die dicht bij mij staan, de centrale verdedigers en Edson Álvarez, hebben mij geholpen waardoor ik mij comfortabel voelde."

'Onana is als een grote broer voor mij.'

De hakjes, het dribbelen; het hoort bij Kudus. "Ik houd ervan om de bal te hebben. Ik wil plezier hebben. Ik gebruik mijn lichaam en lenigheid."

Na een prima voorbereiding, was z'n debuut tegen RKC loon naar werken. De Ghanees voelde zich binnen no-time thuis op de club en kende voorlopig weinig aanpassingsproblemen. Mede dankzij de hulp van z'n teamgenoten, waaronder Andre Onana. "Al voordat ik hier kwam om mijn contract te tekenen, praatte hij al met me. Hij is als een grote broer voor mij."

Miljardenbal
Nu Kudus z'n debuut heeft gemaakt in de Eredivisie is de Champions League z'n volgende doel. "Het is 1 van de beste competities en het zal geweldig zijn om daarin te spelen. Ik ben er klaar voor."

Tags

  • #Kudus

Socials

Gerelateerde artikelen

Kudus presentatie

Kudus: 'Here to create magic'

Donderdag was het moment eindelijk daar, Mohammed Kudus is officieel Ajacied. De 19-jarige Ghanees tekende een contract tot en met 30 juni 2025.

Tags

  • #KudusDream

Socials

Kudus 2

Kudus: 'Een geweldig gevoel'

Mohammed Kudus maakte bij Wolfsberger AC – Ajax z'n officieuze debuut. De aanvallende middenvelder stond na afloop met een grote glimlach voor de camera van Ajax TV. "Het is zo fijn om weer terug op het veld te zijn", glunderde de aanvallende middenvelder.

Tags

  • #PreSeason
  • #Kudus

Socials