Kudus over voorbeeld Thiago: 'Als kind genoot ik van zijn spel'

Mohammed Kudus leeft zijn droom. De Ghanees kreeg tot dusver veel speelminuten en scoorde in de UEFA Champions League. Kudus' spelvreugde en creativiteit kenmerken zijn stijl, iets wat zijn voorbeeld ook heeft.

Tags

  • #Kudus

Socials

Het begon allemaal bij zijn allereerste club in Ghana: Strong Tower FC. "Het is een club die veel talenten opleidt voor de rest van de wereld. Bij die club was ik voor het eerst serieus bezig met voetbal. Strong Tower staat bekend om het opleiden van talenten. Ik ben niet de enige, er zijn nog vijf of zes spelers die nu in Europa spelen en van Strong Tower afkomstig zijn", begon Kudus.

Defensieve middenvelders
Kudus' spel kenmerkt zich door creativiteit en vreugde. "Doordat er veel spelers in Ghana heel sterk en snel zijn, worden er veel verdedigende middenvelders opgeleid. Ik kreeg van mijn oude trainer de vrijheid om mijn eigen spel te spelen. Hij heeft geholpen in die ontwikkeling en niet geprobeerd om een defensieve middenvelder van mij te maken. Dat is meestal het geval voor Afrikaanse middenvelders."

"Als kind kreeg ik altijd de bal om acties te maken. Al verloor ik hem tien keer, ik bleef het proberen. Ongeacht waar ik ben, ik speel nog steeds met diezelfde creativiteit en spelvreugde. Het heeft me gevormd tot de speler die ik nu ben", ging de aanvallende middenvelder verder. De Ghanees denkt daarnaast dat hij nog doelgerichter kan worden. "Ik wil meer scoren en beter afmaken."

Balans
Zelf heeft hij één groot voorbeeld: Thiago Alcántara. "Als kind genoot ik van zijn spel. Ik houd van creativiteit en spelvreugde. Toen ik in Denemarken speelde heeft een vriend van mij een shirt van hem geregeld. Dat was fantastisch. Het shirt hangt bij mij thuis en ik ben er erg trots op. Soms speelt hij op 'zes' maar dan verliest hij, ondanks zijn verdedigende taken, niet zijn creativiteit. Het maakt niet uit waar hij speelt, hij vindt altijd de balans tussen verdedigen en aanvallen. Zo wil ik ook spelen."

Gerelateerde artikelen

Kudus GOTM 1280

Kudus wint Goal of the Month: 'Het was een teamgoal'

Het doelpunt van Mohammed Kudus op bezoek bij Liverpool werd door jullie verkozen tot mooiste doelpunt van de maand september. De Ghanees nam de Lasse Schöne Trofee in ontvangst en blikte terug op zijn goal. "Ik had een heel fijn gevoel." De Goal of the Month is powered by Curaçao.

Tags

  • #GOTM
  • #Kudus

Socials

Kudus Interview 1280

Kudus schittert in de Champions League: 'Dit is het podium waarop je wil spelen'

Voor Ajax staat komende dinsdag het belangrijke UEFA Champions League-duel met Napoli op het programma. We blikken vooruit met Mohammed Kudus, de uitblinker van de eerste twee duels in de grootste clubcompetitie van Europa. Ook bespreken we zijn lastige periode vol blessureleed en krijgt hij hartverwarmende boodschappen uit zijn moederland Ghana.

Tags

  • #UCL
  • #AJANAP

Socials