Kudus: 'Voetballer ben je voor even, een mens ben je altijd'

Mohammed Kudus is terug van een blessure. Hij vertelt hoe hij de afgelopen maanden is doorgekomen en hoe hij vertrouwen is blijven houden.

Tags

  • #Kudus

Socials

"Inmiddels heb ik alweer wat minuten gemaakt bij het eerste en Jong Ajax. Ik voel me weer helemaal goed, ik kan alles en hopelijk kan ik dit uitbreiden. Het is goed om de bal weer te voelen", begint de 21-jarige Ghanees.

In oktober vorig jaar raakte de middenvelder geblesseerd aan zijn ribben. Kudus vertelt over het moment van de blessure. "Ik was opnieuw teleurgesteld, maar het gebeurde. Het belangrijkste was mijn revalidatie en het mentale stuk."

Geloof in God
Mede vanwege enkele blessures sinds zijn komst in 2020 zijn Kudus' kansen op speeltijd minder dan hij zou willen. De middenvelder blijft echter positief. "Ik ben heel gelovig en ik geloof in het plan dat God met mij heeft. Ik train goed en zorg goed voor mezelf, waardoor ik volledige controle over mijn lichaam heb. Zo probeer ik fit te blijven. Al het andere dat gebeurt, is in handen van de Man daarboven en onderga ik met vertrouwen."

De blessures zijn, ondanks een moeilijke periode, ook een leerproces voor Kudus. "Ik weet nu beter hoe ik met dit soort vervelende situaties moet omgaan. Daarin groei ik als persoon. Als je alles speelt ligt de focus alleen op voetbal. Maar bij een blessure komt er een besef dat er meer is dan voetbal. Ik heb de afgelopen tijd veel doorgebracht met familie en vrienden. Voetballer ben je voor een tijdje, mens ben je voor altijd."

Positief
Vanaf de zijkant toekijken naar zijn teamgenoten levert gemengde gevoelens op. "Ik wil deel uitmaken van het team, daarvoor ben ik hier. Daar tegenover ben ik blij voor ze, omdat er veel wordt gewonnen."

Dat Kudus weer terug is en deel uitmaakt van de selectie doet hem goed. "Het voelt heel goed. Als ik kan voetballen is alles goed", vertelt hij tevreden. Hoewel Kudus er nog lang niet is kijkt hij positief naar de rest van het seizoen. "Ik probeer niet meer aan het verleden te denken, fit te blijven en elke kans te pakken die zich voordoet."

Tags

  • #Kudus

Socials

Gerelateerde artikelen

Martinez 880

In beeld | Regenachtige training richting Willem II-uit

Op de dag dat er een hevige storm over ons land trok bereidde Ajax zich vrijdagmiddag voor op de wedstrijd tegen Willem II. Zaterdag wacht namelijk een duel op bezoek bij de nummer vijftien van de ranglijst.

Tags

  • #WILAJA

Socials