Kwartfinale UWCL: dit zijn de potentiële tegenstanders

Besprekinguwcl
Besprekinguwcl

De Ajax Vrouwen hebben na een heerlijke thuisoverwinning op AS Roma (2-1) de kwartfinale van de UEFA Women’s Champions League bereikt. Wie zijn de potentiële tegenstanders van Ajax bij de laatste acht? De loting vindt dinsdag om 13:00 uur plaats.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #UWCL

Socials

De ploeg van Suzanne Bakker eindigde als tweede in poule C. Dat betekent dat de tegenstander een groepswinnaar is uit poule A, B of D. Ajax treft daarmee één van deze drie tegenstanders; FC Barcelona, Olympique Lyon of Chelsea.

Potentiële tegenstanders uitgelicht
FC Barcelona is de titelhouder van de vrouwenvariant van de Champions League. Ze stonden negen keer eerder in de kwartfinale van het toernooi. Zes keer kwamen ze uit de bus als winnaar. De Spaanse topploeg won de Champions League twee keer in de clubhistorie.

Chelsea bereikte de kwartfinale door in de poule met Real Madrid, BK Häcken en Paris FC als eerste eindigen. De Engels kampioen won nog nooit het Europese clubtoernooi, maar haalde in seizoen 2020/2021 al wel eens de finale.

Olympique Lyon is de meest succesvolle club in de vrouwenvariant van de Champions League. De Franse topploeg won het toernooi al acht keer. Vorig seizoen werden ze wel in de kwartfinale uitgeschakeld tegen Chelsea.

Datum van kwartfinale
De kwartfinales worden gespeeld op 19 en 20 maart en 26 en 27 maart. De Ajax Vrouwen spelen de eerste wedstrijd thuis.

Gerelateerde artikelen

Kleedkamer 1920

Alles over de unieke kwalificatie van de Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben een unieke prestatie geleverd door zich als eerste Nederlandse club ooit te plaatsen voor de kwartfinale van de UEFA Women's Champions League. AS Roma werd met 2-1 verslagen. Hier blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom dit allesbeslissende duel.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #UWCL

Socials

Keijzer Thumb 1920

Ajax Vrouwen dolbij: 'Dromen zijn er om waar te maken'

Milicia Keijzer en Lily Yohannes straalden na afloop van de 2-1-zege op AS Roma aan de zijkant van het veld. De Ajacieden zijn trots op het resultaat in de groepsfase van de UEFA Women's Champions League. "Kippenvel, het is echt prachtig."

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #UWCL

Socials

SPITSE STILL

Bakker en Spitse glunderen: 'Bizarre avond'

Suzanne Bakker en Sherida Spitse kijken met een trots gevoel terug op de unieke prestatie in de Johan Cruijff ArenA. Laatstgenoemde had getraind op haar beslissende trap die leidde tot de 2-1. "Ik moest de bal perfect trappen en werd helemaal gek."

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #UWCL

Socials