Labyad vol vertrouwen: 'Dat het mijn seizoen mag worden'

Zakarialabyad
Zakarialabyad

Zakaria Labyad is een van de spelers die zich tot dusver uitstekend laat zien in de voorbereiding. Met een hattrick tegen zijn oude club FC Utrecht en onder andere een fantastische omhaal op de training in Oostenrijk wil hij na zijn zware knieblessure zijn kans pakken.

Tags

  • #PreSeason

Socials

"Ik voel me sterk. Ik voel me fit", oogt Labyad gretig. "Het trainingskamp bevalt iedereen heel erg goed. Het heeft ook te maken met het vertrouwen in jezelf hebben."

Eerst nog wennen
De 1e wedstrijd van het seizoen, tegen RKC Waalwijk, was voor Labyad het 1e potje in 9 maanden. Waar hij tegen de Waalwijkers echt nog ritme moest opdoen, maakte de 27-jarige voetballer in het duel met FC Utrecht een uitmuntende indruk door 3 keer te scoren.

"In die wedstrijd merkte ik dat ik me sterk en fit voelde. Tijdens RKC moest ik echt nog wennen, maar bij de 2e wedstrijd kon ik de knop omdraaien. Ik dacht niet meer aan de blessure die ik maanden geleden had opgelopen."

Labyad al vroeg in vorm
Z'n vorm van FC Utrecht-thuis lijkt hij in Oostenrijk door te zetten. "Ik heb gewoon weer plezier in alles. Ik werk er hard voor, maar ik denk dat met name plezier heel belangrijk is. Als klein jongen ben je ooit begonnen met voetballen, omdat je het zo leuk vindt."

Labyad wil komend seizoen belangrijk zijn voor Ajax 1. "Dat is de reden waarom ik ooit gehaald ben. Dat dit maar mijn seizoen mag worden, ons seizoen. Een seizoen waarin we het kampioenschap halen. We hebben de Champions League en de beker. Laten we hopen dat we weer zo'n mooi seizoen kunnen hebben als 2 jaar geleden."

Tags

  • #PreSeason

Socials

Gerelateerde artikelen

Zakaria Labyad

Highlights Ajax - FC Utrecht

De hoogtepunten van het oefenduel tussen Ajax en FC Utrecht. Een wedstrijd waarin Zakaria Labyad de hoofdrol pakte.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Labyadheaderfoto

Trainingsdag #3 | Omhaal Labyad, volley Lang en blik op Bogarde

Daags voor het 1e oefenduel in Oostenrijk trainde Ajax 1 keer, omdat het zeer slechte weer de geplande 2e training niet toeliet. Toch zijn er beelden genoeg vanuit Bramberg. In de clip hieronder zie je vanaf de ochtendtraining een heerlijke omhaal van Zakaria Labyad, een mooie volley van Noa Lang en is er aandacht voor assistent-trainer Winston Bogarde.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Labyad

Ajax klopt ook FC Utrecht ruim, Labyad uitblinker

Ajax heeft ook zijn 2e oefenduel van het seizoen in een zeer ruime overwinning omgezet. Na de 6-1-winst op RKC werd donderdagavond FC Utrecht met 5-1 verslagen. De basis voor die zege werd in de eerste helft gelegd. Al bij rust leidden de Ajacieden met 5-0 door goals van Zakaria Labyad (3), Noa Lang en Nico Tagliafico. In de tweede helft ging de Amsterdamse storm wat liggen en kon FC Utrecht nog iets terugdoen.

Tags

  • #PreSeason
  • #ajautr

Socials