Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
0
0
0
:
0
0

  • K. Taylor  10"
  • Danilo (p.) 12"
  • Danilo  49"
  • K. Hlynsson (p.) 89"
Ajax 1
4
0
BVV Barendrecht

Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen BVV Barendrecht met 4-0 gewonnen. We houden je hier op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom dit duel in de KNVB Beker.

Liveblog

23:59

Zo kijken onze debutanten terug op de wedstrijd

We sluiten het liveblog af de reacties van onze debutanten: Youri Regeer, Amourricho van Axel Dongen en Kristian Hlynsson. "Vlinders in mijn buik."

Bedankt voor het volgen vandaag van onze thuiswedstrijd tegen BVV Barendrecht: 4-0. Zondag zijn we weer terug voor Feyenoord - Ajax. Tot dan.


23:36

Ice cold! 🇮🇸

Van invallen tot een doelpunt maken: Kristian Hlynsson schoot zichzelf woensdagavond de geschiedenisboeken in. En hoe! Vanaf de strafschopstip ramde hij de bal in de kruising.

Daarmee kwam hij in een lange lijst van scorende Ajax-debutanten. 


23:24

De bekeravond in cijfers

Ajax 1 Ajax 1

Balbezit

Ajax 172%

BVV Barendrecht28%

Schoten

Ajax 126

BVV Barendrecht5

Schoten op doel

Ajax 112

BVV Barendrecht1

Vrije trappen

Ajax 110

BVV Barendrecht8

Hoekschoppen

Ajax 111

BVV Barendrecht0

Buitenspel

Ajax 10

BVV Barendrecht2

Overtredingen

Ajax 18

BVV Barendrecht10

Passes

Ajax 1676

BVV Barendrecht262


23:16

Ten Hag over debutanten: 'Met bravoure ingevuld'

Tenhagzijlijn880

Erik ten Hag liet Youri Regeer, Amourricho van Axel Dongen en Kristian Hlynsson debuteren tegen BVV Barendrecht. Hij vertelde na afloop van de wedstrijd bij ESPN dat hij tevreden was met hun inbreng. "Het is voor hen ook altijd een spannend moment, zo'n wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA. Maar ze hebben het met bravoure ingevuld."

Verder vond de trainer dat Ajax 'naar behoren' speelde. "Één ding had beter gemoeten: het benutten van kansen."

De bezoekers kregen twee kansen om een doelpunt te maken in de Johan Cruijff ArenA. "In het begin hadden we een slordig momentje in de opbouw", erkende Ten Hag. "In de tweede helft gleed Davy Klaassen nog uit waar een afgekeurde goal uit voortkwam. Maar verder heb ik niet zoveel kansen gezien voor Barendrecht."


23:06

Onze debutanten ❌❌❌

Debutanten880

22:59

De King of the Match van vanavond

Danilokotm880

22:49

Door naar de volgende ronde ✅

Afgelopen. Ajax wint met 4-0 van Barendrecht


22:47

BOEMM! ☄️☄️

Het wordt toch nog 4-0. Het doelpunt is van Kristian Hlynsson, die daarmee een echte Ajax-traditie in stand houdt: scoren bij je debuut. 

Hlynsson versiert zelf een strafschop en gaat vervolgens zelf achter de bal staan. Het schot is er één om in te lijsten. De IJslander knalt de bal kiezelhard in de kruising.


22:43

Toch nog een Ajax-goaltje?

Regeerschiet880

Er zijn nog vijf minuten officiële speeltijd te gaan. Komt er toch nog een goaltje bij vanavond?


22:40

Derde debutant van de avond: Kristian Hlynsson

Hlynssoninvaller880

IJslander Kristian Hlynsson krijgt ook nog speelminuten van Erik ten Hag. Hij komt met nog acht minuten spelen in het veld voor Davy Klaassen.

Hlynsson is de derde debutant van de avond. Hij vervangt Davy Klaassen, die de aanvoerdersband afstaat aan Nico Tagliafico.


22:34


22:33

🔁 Opnieuw een debutant

Axeldongeninvaller880

De volgende Ajax-debutant maakt zijn opwachting. Amourricho van Axel Dongen komt in het veld en is na Youri Regeer de tweede speler die debuteert.

Van Axel Dongen vervangt Mohamed Daramy.


22:29

Regeer nadrukkelijk aanwezig

Youri Regeer brengt de tweede helft wat jeugdig elan. De aanvallend ingestelde rechtsback is nadrukkelijk aanwezig en krijgt nu een kans op de 4-0, maar ziet zijn schot worden gekeerd door doelman Verkerk.

Eerder in de wedstrijd was Regeer al dichtbij een assist, maar David Neres kon dat voorbereidende werk niet op waarde schatten.


22:19

🔁 Tweede Ajax 1-optreden voor Ünüvar

Erik ten Hag voert zijn tweede wissel door. Opnieuw is het een Jong Ajax-speler die binnen de lijnen komt. Naci Ünüvar vervangt Victor Jensen.

Het is voor Ünüvar zijn tweede optreden in Ajax 1.


22:17

Neres mist 1-op-1 met Barendrecht-doelman

Het is nog niet de avond van David Neres. De rechtsbuiten krijgt – al dan niet in buitenspelpositie – een grote kans, maar weet ‘m niet te verzilveren. Goalie Jeffrey Verkerk komt als winnaar uit de strijd in de 1-op-1 met Neres.

Verkerk wist net ook al een goal van een andere Braziliaan te voorkomen. Hij stopte een vrije trap van Danilo, geschoten vanaf een meter of achttien van het doel.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Hallersprint1280

In beeld | In sneltreinvaart richting Barendrecht

Zo vlak voor de winterstop volgen de wedstrijden elkaar in rap tempo op. Woensdagavond speelt Ajax tegen de amateurs van BVV Barendrecht voor een plek in de achtste finale van de KNVB Beker. Het duel in de Johan Cruijff ArenA begint om 21:00 uur. Dinsdagmiddag trainde de titelhouder nog één keer in aanloop naar het duel in de nationale beker.

Tags

  • #KNVBBeker
  • #AJABAR

Socials

Kooij 880 Copyright Proshots 14235131

Kooij fluit bekerduel met Barendrecht

De KNVB heeft Joey Kooij aangesteld als scheidsrechter voor het bekerduel met Barendrecht. Het treffen in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker wordt woensdag vanaf 21:00 uur gespeeld in de Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #KNVBBEKER

Socials

Knvbbeker1280

Bekerduel Ajax - Barendrecht live op ESPN

De bekerwedstrijd tussen Ajax en Barendrecht komt alsnog live op televisie. ESPN maakte bekend de wedstrijd op woensdag 15 december rechtstreeks uit te zenden.

Tags

  • #KNVBBeker

Socials